Om mig

Hej!

Det är jag som är Beata. Jag började blogga 2010. Jag började träna 2011 och då blev det mycket sådant i bloggen. Också.

Fakta om Beatatjata

Ålder: Väldigt snart väldigt vuxen. Årsmässigt sett. Inte på något annat vis. Jag antar att det alltid kommer vara en diskrepans mellan den formella åldern och det jag känner mig som. Född 1978.

Familj: Gift med Barnafadern som kör lastbil, spelar saxofon och gillar att laga mat – tack o lov. Har tre döttrar: Stor som är född sommaren 2006, är krullig och disträ, kärleksfull och lång. Mellan är född strax innan jul 2010, är rakhårig och rolig, gosig och nöjd. Och så lilla Liten. Född april 2015 och underbar och älskad av alla. Dessutom mamma, pappa, fyra syskon, svågrar, svägerska, syskonbarn och en himla massa himla roliga släktingar.

Bor: I ett litet samhälle några mil från Jönköping. Född och uppvuxen i Göteborg. På Holmen på somrarna.

Jobbar: I Jönköping, som marknadsansvarig på ett IT-bolag.

Gillar: Att träna, sova, gå på bio, hänga i kyrkan, läsa böcker, umgås med vänner, gosa med barnen, kolla kopiösa mängder tv-serier, mitt jobb, chips, sjunga och mycket mycket mer.

Gillar inte: Trädgårdsarbete och heminredning. Och så krig och svält och sånt, förstås.

 

Så-här-förändrade-jag-mitt-liv-i-korthet

Post Baby Shape Up (första gången!)

Det började egentligen hösten 2009. Jag sladdade förbi väggen, blev lite vidbränd och tillbringade en kortare sjukskrivning med att komma till insikt om mitt liv. Det var ohälsosamt på fler plan än att jag jobbade för mycket. Strax över 30 år, överviktig mamma, inga motionsvanor, trött, stressad, gnällig, och allt annat än välmående. Jag förstod att jag behövde förändra mitt liv, på riktigt den här gången. Inga fler quick fixes.

En graviditet senare var jag redo. Mellan var sex veckor när jag den 1 februari 2011 drog igång Post Baby Shape Up-projektet. Jag vägde 90.4 kg och gav mig själv ett år att nå mina mål:

  • Gå ner överviktskilona
  • Etablera en fungerande träningsrutin och komma i hyfsad grundform
  • Ha en balanserad och hälsosam kost

Jag tog hjälp av Olga Rönnberg som min PT Online under tre månader det första året.

I februari 2012, ett år efter min start, hade jag gått ner 20 kg, tränade cirka 5 gånger i veckan (korta pass, oftast hemma!) och åt bättre än jag någonsin gjort. När jag blev gravid för tredje gången sensommaren 2014 så var vikten densamma, cirka 70 kg. Jag var den tränande personen jag alltid drömt om att vara. Jag åt hälsosamt och balanserat (med andra ord, med mina ord, ALLT!). Men en unge till ville vi ha förstås och med det följer, i mitt fall, Hyperemesis Gravidarum (något ni kan läsa om under kategorin ”Gravid med nr 3”). Och efter det var det dags för Post Baby Shape Up igen!

Och just Post Baby Shape Up (2nd edition!) blir det mycket fokus på här. Men livet är ju mer än så. Jag tränar. Jag äter. Jag jobbar, leker, softar, städar, läser, sover, gnäller, skrattar och lever ett helt vanligt liv. Och hela det livet kan ni läsa om här!

Välkommen!

7 reaktioner på ”Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.