Hoppets år 2020

Min tanke, mitt ord, min intention för året:

Hopp.

För jag är ju änna göteborgare och vi kan inte hålla oss ifrån ordvitsar.

Först och främst kände jag så här:

Jag vill HOPPA! Nu när jag äntligen fått hjälp så att jag inte kissar på mig! Jag vill träna explosivt och öva på double unders och plocka fram min plyobox och skutta runt som om det inte fanns någon morgondag (fast jag bör inte glömma att det finns en morgondag för hoppar jag för mycket så får jag ont i lederna och då blir morgondagen värkig och det är ju onödigt).

Sen kommer jag även:

  • HOPPAS på förändring och förbättring kring vissa delar av mitt liv. Året som gått har innehållit en hel del frustration och det suger energi. Så jag vill gå från frustration till hopp. Givetvis inte bara förlita mig på hoppet utan även jobba för att det ska bli bättre. Eller helt enkelt våga HOPPA om det är det som är lösningen.
  • vill HOPPA på små utmaningar. Är liksom sugen på små… ja, kalla dem nyårslöften i brist på bättre ord. Men de är bara roliga och prestigelösa och det finns ingen som helst press egentligen. Listan kommer nedan!
  • behöver HOPPA på spar- och investeringståget. Alltså, jag är 40 + och har inga sparpengar. Ingen buffert. Ingen ekonomisk plan för framtiden. Inget sätt att få de slantar vi har att växa. Vi lever liksom månad för månad och det ordnar sig alltid men… grow the f*** up änna. Har börjat lyssna på inspirerande poddar i ämnet och är nu redo för att ta ett grepp kring detta. Igen – för vi har försökt förr men med för dålig insikt och för låg kunskapsnivå. Lär skriva mer om detta framöver (även om det känns mer skämmigt än att jag brukade kissa på mig?!).

Hoppets år 2020. Here´s to hop(p)ing!

Mina miniutmaningar för 2020:

Lära mig att använda örhängen. Vinterbada. Hitta ett rött läppstift som passar mig. Bli gråhårig. Köpa mindre, och köpa mer beggat om jag måste köpa. Gå på bio en gång i månaden (minst!). Stå på huvudet. Testa fler växtbaserade alternativ och måltider. Se ”Peaky Blinders”. Gå kvällspromenader med Barnafadern (för barnen klarar sig faktiskt själva ett tag!). Hitta på roliga, kostnadsfria, familjeaktiviteter. Köpa familjekort på simhallen (okej, inte kostnadsfri aktivitet men alla älskar att simma och bada och Liten vill lära sig att simma och tja, det kan vara en klok investering ändå). Träna totalt 200 pass. Hångla mer. Sjunga mer. Flytta på kaprifolen. ”Springa” trail. Säga ja. Säga nej. Åka till Holmen oftare. Läsa Tolstoy. Läsa Plath. Hoppa. Hoppas.

2 reaktioner på ”Hoppets år 2020

  1. Haha, fyndigt! Och himla bra grejer. Jag är inte mycket för nyårslöften, men älskar samtidigt nystart och att lägga planer. Jag ska göra mer av det som gör mig glad i år tänkte jag, skriva, fota, sjunga, umgås med bra människor. Och komma igång med någon sorts träningsrutin som jag kan hålla i. Vi får se hur det går. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.