We´ve got a little world of our own

Min måndag.

Gick upp 06, tränade en liten stund. Gjorde frukost till de två små och mig själv. Duschade, fick på mig och Liten kläder medan Mellan klädde sig själv. Fick iväg denna lilla trio till tandläkaren där Liten hade kontroll. Svarade ärligt på frågorna om hur ofta vi äter godis (”flera gånger i veckan, typ varje dag”) och hur många mål om dagen vi äter (”vi äter när vi är hungriga”) vilket fick tandläkaren att rynka på pannan och se sträng ut.

Lämnade Liten på förskolan och åkte hem med Mellan som hade studiedag. Hann jobba en timme hemma, läste igenom och korrade och justerade ett rejält textunderlag. Sen fick jag hasta iväg tillsammans med Mellan för läkarbesök för mig, inne i stan. Läkarkoll, blodprov etcetera inför nästa veckas operationer.

Till jobbet, tillsammans med Mellan, och fick henne att göra prao-uppgifter (adressera kuvert och springa iväg till postlådan till exempel) medan jag hann igenom min mailbox. Köpte sushi. Korrade och justerade ett till textunderlag medan Mellan drack tre koppar choklad och kollade YouTube. Lämnade över Mellan till farmor som var snäll nog att komma förbi jobbet och hade sen ett kundmöte om filmproduktion. Hann nästan registrera ett event i våra system innan jag behövde kasta mig in i bilen för att hinna hem till familjen. Middagsfix (dvs micra rester), läxläsning och till slut den ljuvliga stund då vi sjunker ner i soffan och äter choklad (var ju ärlig mot tandläkaren i alla fall). Barnafadern drog på tennis.

Och två minuter senare ringer Stor från stan där hon är på sin teatergrupp. Hon har fått ett astmaanfall och mår inte bra och vill bli hämtad. Mellan bryter ihop för att hon blir orolig. Liten bryter ihop för att hon inte vill åka någonstans. Jag tröstar Mellan och mutar Liten med att vi ska köpa ”promm fitt” på vägen hem. Får in dem i bilen och kör de tre milen till stan. Hämtar upp astmatikern (hon är okej!) och kör igenom McDonalds drive through och köper ”promm fitt” och Mcflurry och donuts och cola (tandläkaren skulle implodera).

Sen kör vi de tre milen hemåt och skickar pommes och grejer mellan oss och radion spelar Westlife och jag skrålar med i ”We´ve got a little world of our own” och känner att. Ja. Vi har en liten egen värld. Här i bilen, som stinker av donken och är full med barn som borde sovit för länge sen och jag är så tacksam för att de finns och för att det finns astmamediciner och pommes frites och jag är så, så trött och min hjärnkapacitet är inte tillräcklig för måndagar som denna och jag måste bli klar med det där jag inte hann under dagen så jag kommer inte i säng i tid idag heller. Men ändå. Vår egna lilla värld. Jag älskar den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.