Vad gör jag i sommar?

Den klassiska sommarlistan! Vars svar i och för sig förmodligen är identiska med föregående års listor. Ty äventyrlig är jag icke.

Det enda jag verkligen vill är att vara här. Från midsommar till skolstart. Drömmer om att ordna det inför nästa år, hyra in oss någonstans och ta ut de sista föräldradagarna vi har.

Vad ska du göra i sommar?

Så lite som möjligt!

Ska du åka någonstans?

På utflykt och Ronja Rövardotter-teater på Visingsö, till Stockholm och ”vårt” lånehus och sen till Holmen, förstås. Förhoppningsvis blir det fler utflykter av spontan sort. Till Hjo till exempel!

Hur länge är du ledig?

Jag har tagit föräldraledigt en vecka och semester 5 veckor och spridit ut dem lite över 8 veckor. Just nu är det 5 veckor på raken. Sen mjukstartar jag med tredagars-veckor fram tills skolstarten.

Vad vill du verkligen hinna med?

Är väldigt nöjd med sovmornar, balkongläsning, spelkvällar och promenader. Men det finns både en fix-lista och en aktivitets-önskelista och en övnings-lista (för barnen, läsning och sådant) att bocka av grejer ifrån!

Vad tror du att du egentligen kommer göra?

Göra frukost, städa upp efter frukost, plocka fram till mellanmål, städa upp efter mellanmål, plocka fram till lunch, städa upp efter lunch, ordna mellanmål, städa upp efter mellanmål, fixa middag, städa upp efter middag.

Vad kan gå fel?

Zombie-apokalyps, härdsmälta (Se Chernobyl på HBO!), att jag aldrig blir frisk från min halsfluss och att Mellan inte blir av med sitt gips.

Vem kommer du vara mest med?

Min familj.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Mat, fika, glass. Som varje år. Vår semesterbudget (som inte är särskilt imponerande) går till ätbarheteter och kanske några inträden här och där.

Vad kommer du köpa inför sommaren?

Jag behöver inga kläder, har fyllt på lite under våren med bikini och shorts. Skulle dock vilja ha ett par sandaler att snabbt hoppa i och efter snabbprovning på stan i helgen så insåg jag att ja, Birkenstock är nog värda pengarna. Men jag har inte pengarna.

Kommer du att använda det?

Min sommargarderob är liten, enkel och exakt likadan som alla andra år (vitt och blå typ). Så ja, den kommer jag använda. De Birkenstock jag inte kommer köpa kommer jag heller inte använda.

Vad kommer du att äta?

Precis vad jag vill, när jag vill. Jag är en intuitiv ätare numera!

Vad kommer du att dricka?

Samma där. Precis vad jag vill.

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Låga förväntningar? Nej, det är inte så deppigt som det låter. Vi insåg bara för ett antal år sedan, när det regnade tre veckor i sträck på vår semester, att vi aldrig får låta vädret eller liknande omständigheter styra. Semestern är till för så mycket avkoppling som möjligt. Resten är bonus.

Hängmattan kommer göra den här sommaren extra bra!

Vad kommer du ha på dig?

Jag tänker mer på vad jag vill plocka av mig. Som världens tyngd från mina axlar. Omvärldens syn på mig. Mina egna orimliga förväntningar på mig.

Vad oroar du dig för?

Zombie-apokalyps, härdsmälta, fler frakturer, brand, bilolycka, drunkningsolycka, mask i magen, skärmtid, läsflyt, ekonomi, barnuppfostran, miljön, politiken, min hälsa, mina käras hälsa, skörbjugg, skov, Trump, getingar, renoveringsbehov osv osv i all oändlighet.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Varje kram och solnedgång och skratt och filmkväll och morgonpromenad och kvällsdopp. Och att vi målar köket i en fin färg den här gången (tredje gången gillt?).

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Den kommer blandas ihop med alla andra somrar som ser likadana ut och som alltid, oavsett väder, ekonomi, familjekonflikter eller whatever får en rosaskimrande filter i efterhand. Som sig bör.

 

4 reaktioner på ”Vad gör jag i sommar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.