Working Girl

Det är lite kräjsi nu. In a good way! Jag har tillträtt en ny tjänst på mitt jobb. Jag har varit marknadsansvarig de senaste åren och blir nu marknads- och HR-chef. Jag håller just nu på att rekrytera en marknadsassistent vilket innebär att jag får en marknadsavdelning, tjoho! Den kommer i och för sig bestå av cirka 1,5 person eftersom min andra halva tar över HR-ansvaret på bolaget. Låter det förvirrat? Gissa då hur det ser ut i min hjärna! Det är superroligt och utmanande och läskigt och underbart precis som utvecklingsmöjligheter ska vara.

Jag har aldrig jobbat med HR-frågor innan och kommer gå några kurser för grundläggande kunskap och har sedan en proffsig partner vad gäller juridik och arbetsrätt. Mitt arbete kommer framförallt fokuseras på medarbetarutveckling, stöd och coachning till medarbetare, utveckla ledarrollerna och rekrytering. Employer branding och kommunikation har varit mitt ansvarsområde även tidigare men nu får jag möjlighet att driva hela processen.

Jag har heller aldrig varit chef tidigare. Det ska bli så spännande och svårt och jätte, jätteroligt. Alla mina professionella vägval är till 100% baserade på Melanie Griffiths karaktär i Working Girl. Fake it til you make it liksom. Och when you make it, var snäll mot fölk. Typ så. Kan ju säga att en person som sett Working Girl och älskar den lika mycket som jag skulle ligga sjukt bra till i rekryteringsprocessen.

Fast så får man nog inte säga när man jobbar med HR?

Kolla bara! 

PS. Slutscenen i Working Girl, när de är i köket och förbereder dagen, är den mest romantiska i filmhistorien och eventuellt den som var min målbild för förhållanden IRL. Inte nödvändigtvis Harrison Ford alltså, men dynamiken och samspelet liksom. Och så är det! Verkligheten är bättre än på film, ändå.

PS2. Jag vill ha Joan Cusack à la 1988 som assistent.

PS3. Asbra filmmusik också.

15 reaktioner på ”Working Girl

  1. Har HELT kommit ur bloggandet! Till uppenbarligen när jag fick en ledig timme en lördagseftermiddag. Och blev ju genast rikligt belönad med härliga inlägg – alltså grattis! Så roligt, så urvecklande, så svårt och så lyxigt att vara chef. Du kommer sköta det garant!

  2. 1. Du kommer bli en amazing chef!
    2. Måste genast se filmen som jag av oförklarlig anledning missat?!
    3. Ska tipsa alla grymma jag vet om jobbet!

  3. Låter som ett drömjobb! Stort grattis! Blev också chef för 2,5 år sen. 27 år. Första chefsjobbet. Men tror precis som du, fake it til you make it. Gått från 1,5 anställda till 12. Kräjsiiiii. Men sjuuuuukt kul! Du kommer gillar’t!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.