Alla känslorna på en och samma gång

Just idag känner jag mig extremt HSP. Det är utmattande att vara HSP. Så många känslor, tankar och intryck. Positiva och negativa i salig blandning. Typ så här:

Totalt överväldigad av saker jag behöver göra på jobbet och spännande utmaningar som väntar. Är glad och rädd om vartannat.

Och trött! Är så trött. Vill bara sova!

Fast inte på nätterna, för då vill jag tydligen bara ligga vaken och vara jättevaken och fundera på världsproblemen (som är stora) och mina egna problem (som är pyttesmå men känns jättestora mitt i natten).

Och på lördag fyller min äldsta 12 år! Hur blev hon så stor och underbar och HUR stora fötter kommer hon få egentligen?! Att jag får vara hennes mamma. Vilken välsignelse. Och hjälp vilket ansvar! Hur i hela friden ska jag få klara detta? Lotsa henne, och hennes systrar, till någon slags vuxenhet?

Särskilt med tanke på att jag är världssämst på vuxenhet!! Vill bara kolla Netflix och äta kexchoklad och ta så lite ansvar som möjligt. Herregud, jag fyller snart 40 och beter mig som en barnunge.

Herregud, jag fyller snart 40, måste jag fira det? Vill jag fira det? Hur ska jag fira det?! Det är ju jättesnart. Men inte förrän oktober. Först måste jag ha semester, sen kan jag tänka på det.

Men semestern då, jag vill vara på Holmen i hundra år. Jag kanske borde flytta till Holmen. Där skulle min själ lugna ner sig litegrann tror jag. Jag stressar redan upp mig över att jag ska vara själv med de små en hel vecka när Barnafadern och Stor drar på scoutläger. Independent woman – not so much.

Men innan dess vill jag bara vara på jobbet konstant och bli färdig med allt. Och vara hemma konstant och bara gosa med mina sommarlovsbarn. Och vara ute konstant och promenera och lyssna på poddar. Och läsa konstant. Och Netflixa konstant.

Det är så vackert ute nu! Jag måste få ut pressreleasen! Jag vill träna varje morgon! Jag vill ha sovmorgon! Jag vill ha en date night med bubbel på uteservering! Jag vill ha långt hår och en lång klänning och en långhelg i vacker storstad! Jag vill kolla Younger och äta kexchoklad och ha ett jobb där jag kan läsa böcker och tjäna pengar och aldrig träffa folk! Jag är så glad och rädd och ledsen och lycklig och överväldigad och euforisk och stressad och avslappnad och nedstämd och välsignad och hungrig och mätt och hudlös och självständig och smart och puckad!

Det finns bara en sak att göra när det är så här på insidan – skala bort så mycket som möjligt på utsidan. Så bye bye för ett litet tag, vi ses på semestern? Kanske?

3 reaktioner på ”Alla känslorna på en och samma gång

  1. Ah, jobb-goals: ”ett jobb där jag kan läsa böcker och tjäna pengar och aldrig träffa folk”. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.