60 sekunders gnäll

Okej, läs snabbt så att ni inte överskrider 60 sekunder, sen ska jag inte gnälla mer.

Vaknade häromdagen (natten) med en alltför bekant värk i tumleden på vänster hand. Den efterföljdes snart av pekfinger och handled. Höger hand tog någon dag på sig men börjar nu också show up till inflammationspartyt. Jag inledde direkt en inflammationsdämpande kur och införskaffade en ortos (stabiliserande hjälpmedel) till vänsterhanden för att avlasta. Försöker också, såklart, undvika att belasta händer och fingrar i onödan. Dock svårt eftersom jag tillbringar större delen av min tid vid ett tangentbord (just nu använder jag bara högerhanden till att skriva, låååångsamt!). Jag tar starka smärtstillande på kvällen för att kunna sova men det hjälper sådär. Eftersom jag sover sämre behöver jag mer kaffe. Eftersom jag äter en massa mediciner slår kroppen tillbaka med magont och halsbränna. Ergo, borde inte dricka kaffe.

Gaaah!!

Okej, nu är jag färdig. Be gärna en bön för att det inte blossar upp som det två månader långa och tuffa skovet i vintras. Än så länge bara 50% av det och kan ge med sig på någon vecka. Here´s to hoping!

5 reaktioner på ”60 sekunders gnäll

  1. Hej Beata!
    Usch så himla tråkigt med värk. Du har säkert redan provat detta, men jag undrar om du någon gång provat utesluta framför allt snabba kolhydrater ur kosten? Min man har också en form av reumatism och vi har upplevt att han får mindre värk och att skoven kommer mer sällan när han låter bli socker, vetemjöl och liknande (typ öl). Det är säkert olika för alla, men jag ville åtminstone dela med mig av vår erfarenhet om det skulle kunna hjälpa någon annan också ❤

  2. Det är ok att gnälla! Tycker du har all rätt att göra det för i mina ögon är du grymt imponerande! Älskar din ärlighet, självdistans och personlighet i övrigt och även om det är fruktansvärt jobbigt och orättvist så känns det som du är rätt person att behöva dras med reumatismen. Många andra hade inte orkat det du för och bara lagt sig ner.

    • Åh tack. Ibland vill jag bara lägga mig ner. Min mamma (också reumatiker) hävdar att jag varit likadan sedan början (var 4 när jag blev sjuk). Kanske blir det så när man inte vet något annat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.