#wheniwas15

Läser ni Onekligens jobbdagbok? Jag älskar ju att läsa om vad folk gör på jobbet. Och att skriva om vad jag gör själv så härmas!

(Förresten – är ny till Onekligen och insåg exakt just nu, när jag hämtade en länk, att det är Lisa Bjärbo? Som skrivit vego-kokboken jag köpt precis? Känner mig korkad. Att hon skriver böcker har jag ju fattat i blogginläggen men… inte vem det är bakom ”onekligen”. Oh well. Jag är lite eljest.)

Anyway. Kära jobbdagbok.

Idag försökte jag utgå från ett webinar vi filmat och skriva ett blogginlägg om dataanalys och maskininlärning. Det var svårare än jag trodde. Jag fick ihop något till slut men var tvungen att skicka till Machine Learning-experten så att han kan kontrollera att jag inte skrivit helt uppåt väggarna fel. Det tog typ hela förmiddagen med avbrott för lite fika där jag berättade alldeles för mycket om hur jag såg ut i högstadiet när jag hade korsett för scolios och en sån där tandställning med sele runt huvudet (spoiler alert: högstadiet var inte direkt min prime time).

Sen uppdaterade jag datorn och surfade på LinkedIn och där stod det ”LinkedIn fyller 15 år, vad trodde du att du skulle jobba med när du var 15 år?”.

Om någon sagt till 15-åriga korsettförsedda och tandställningsprydda (den förstnämnda funkade för övrigt, den sistnämnda inte – se bildbevis nedan) att hon i huvudsak skulle försörja sig på att skriva saker skulle hon blivit lycklig. För just ”att skriva” var min enda konkreta dröm. Om du sagt till samma awkward tonåring att hon 25 år senare skulle jobba i huvudsak med digital kommunikation och skriva artiklar om Machine learning, artificiell intelligens, affärsanalyser, integrationsplattformar osv så skulle hon bara ”huh?”. För 15-åriga Beatatjata hade fortfarande några år kvar tills Internet gjorde intåg och många år kvar tills hon råkade halka in i IT-världen (via lotterivärlden och telecom-industrivärlden). Men härligt ändå. Att få skriva. Och att göra bort sig på fredagsfikor.

Ryggen blev rakare i alla fall. Vad trodde ni att ni skulle jobba med när vi var 15 år?

5 reaktioner på ”#wheniwas15

  1. Fotograf! Eller möjligen journalist. Blev florist. Nu grafisk formgivare. Framöver fysioterapeut tänker jag.

    • Intressant! De första fyra känns som kreativa yrken om än olika inriktning. Och fysioterapeut mer hands on liksom (bokstavligt och bildligt). Spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.