Påskö

Det blir påsk på Holmen. I vanlig ordning kan man väl säga. Men inte riktigt som vanligt. Vi (jag och mina syskon alltså) har blivit för många för att alla ska få plats där samtidigt! Kärt besvär kanske men vi är tacksamma att vi just i år får vår efterlängtade påskhelg där. Hur det blir nästa år tar vi då. Kanske dags att börja leta eget hus där ute?Skoja. Har inte 15 miljoner som ligger och skräpar. Får vara tacksam för att tidigare generationer bosatte sig där på 1500-talet och att mina farföräldrar och föräldrar satsade på boende långt innan groteska prisökningar omöjliggjorde husköp för oss vanliga dödliga. Fast jag fattar. Vår Holme är en pärla och värd varenda krona. Mina egna små kronor kommer jag spendera på påskgodis i affären, på en härlig lunch (med vin kanske?!) på världens mysigaste café (Wintervallen!) och i mammas ö-butik. Jag ska gå på påskgudstjänst i kyrkan vars klockringning är för evigt präglad i mitt hjärta. Och så ska jag andas så mycket salt luft att kaninhjärtat lugnar ner sig. Glad påsk.

3 reaktioner på ”Påskö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.