Familjelördag

En bra sak i familjelogistiken?! Att tvinga barnen att ägna sig åt samma aktivitet/sport.

Eller åtminstone uppmuntra starkt. Småsyskon gör ju ändå gärna som storasyskon gör så varför inte rida på den vågen. Tills de eventuellt kommer på att de har något annat intresse men den bron behöver vi inte gå över än.

Barnafadern har spelat tennis sedan han var barn och när en ny tennisklubb startade i grannkommunen gick vi med ganska omgående. Stor började i en nybörjargrupp och Mellan fick börja på Hallaballo, tennislek för 3-6-åringar. Nu har hon fått gå vidare till nybörjargrupp och Liten är (nästan) stor nog för tennisleken.

Idag premiärade vi vad jag hoppas kan bli en ny lördags-familje-aktivitets-tradition. Vi drog träningsklädda till tennishallen kl. 10 där Barnafadern stöttade Mellan på hennes lektion (tolka lite för den engelsktalande instruktören, hämta bollar osv) medan Stor och jag lekte loss på den andra banan tillsammans med Liten och massa andra barn och vuxna. Det var rolig, lekfull kvalitetstid med mina ungar!

Tennisbingo med en massa roliga uppgifter för stora och små.

Och sen, kanske det bästa av allt? Direkt efter barnens pass är det ett fyspass för alla som vill, barn som vuxna. Instruktören satte igång kidsen på ena planhalvan och piskade sedan igång oss vuxna. Först en himla massa core-övningar följt av diverse sprinter, springa sidledes och baklänges och annat som tennisspelare behöver (och som jag aldrig gör annars). Uthållighet, styrka, spänst och teknik i salig svettig röra. Underbart!

Sen åkte vi hem, åt en meganorm brunch, duschade och tog tupplurar. Det är ju lördag.

3 reaktioner på ”Familjelördag

  1. Hej, det är jag, din lillasyster som fick spela piano ”för det gör Beata” och segla ”för det gör Beata” och spela tvärflöjt ”för det gör Beata”. Jag ville spela bas och hänga i stallet. 😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.