Mellan raderna

Jag vill inte klaga…

Eller jo, det är precis vad jag vill! Fast jag påstår mig vara en sån där skön person som inte hatar på vissa månader, veckodagar eller årstider (och direkt failar eftersom det är sjukt oskönt att påstå att man är en skön person) så måste jag säga att januari känns så orimligt lång i år. Jaaaaaanuuuuuuaaaaaaaariiiiiiii. Liksom.

Och trots att månadens första vecka spenderades i jullovsmys så känns det redan som att det var flera månader sedan jag var ledig. Dessutom har jag brottats med en tvåveckors-PMS utan motstycke. Eller PMS förresten, kan man ha det när man har hormonspiral och därmed inte har ägglossning (men ändå mens eftersom jag alltid ska tillhöra den där minoriteten som reagerat tvärtemot alla andra)? Kanske är jag bara en bitch helt enkelt. Min familj är benägen att hålla med. Jag röstar själv för madrasserat rum, så länge jag får Bosch och chips.

Egentligen borde allt vara så himla grejt. Vi är (relativt) friska. Har hus och mat (chips) och jobb och kärlek. Vi har snö, några minus och sol. Jag älskar det! Men hatar, just nu. Fräser och gnäller och skäller och säger gråtande förlåt och ömkar och är helt vansinnigt vansinnig på orimliga saker. Och vissa rimliga, även om jag för rikets säkerhets skull håller mig borta från nyhetsrapporteringar och Trumps twitter.

OCH alla byxor har krympt i garderoben (chips) och jag har fått böjveckseksem som vore jag en bebis men den torra rynkiga huden i ansiktet säger sanningen om min ålder och barnen är så himla gulliga att jag blir alldeles tårögd och så himla skitjobbiga att jag blir alldeles ilskögd och det enda som faktiskt är rätt bra är nog faktiskt Bosch. Och jag har bara några avsnitt kvar och sen var det roliga slut, också.

Januari, read between the lines.

5 reaktioner på ”Mellan raderna

  1. Hörru du, jag blev deprimerad av min hormonspiral och konfronterade min barnmorska med att jag inte mådde bra och om det kunde bero på spiralen. Hon sa att det är en vanlig biverkning och att jag direkt skulle plocka ut den. Satte in en kopparspiral istället och jag säger bara Halleluja så bra! Ut med den! (Och kram, för det är inget kul att må så)

    • Jag ringer NU och ordnar tid! Nu ska den ut, så slipper jag åtminstone fundera på om det är spiralens fel… Har haft koppar innan och det funkar bra men också jobbig pms. Men det kanske jag får hantera på annat sätt isf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.