Träningsåret 2017 och planerna för 2018

Under 2017 tränade jag 184 pass. Det är ganska exakt varannan dag, i snitt. Det får man la vara nöjd med (men 2016 tränade jag 253 pass. Just sayin´.).

I snitt varade varje pass 42 minuter och jag når absolut de rekommenderade nivåerna för fysisk aktivitet. Detta gäller träningspass som powerwalks, styrketräning, intervaller och cirkelträning. Morgonyogan, lunchpromenaderna osv registrerar jag inte som träning utan räknar som vardagsmotion.

Jag tränade allra mest i januari (nystartskänslan?!) och i juli (semesterkänslan!). Slutet på året var inte mycket att hänga i plastgranen men ändå. Jag överlevde det tuffaste reumatiska skovet i vuxen ålder.

Allra mest tränar jag styrketräning! Det tycker jag är gött. Sen är det mycket crosstrainer i årets sammanfattning – under våren berodde det på min skadade fot, under hösten på grund av min reumatiska kropp. Kanske inte ska göra mig av med det där åbäket än…

När jag blir lite deppig över alla pass jag INTE tränade så påminner jag mig om:

  • att jag är en tränande person! Som i snitt tränar varannan dag, året om. Det går lite upp och det går lite ner pga Livet men jag slutar inte. Aldrig att jag slutar.
  • att jag persat i både bänkpress och marklyft under året. Det är inte kattskit!
  • att det är sjukt ocharmigt att vara deppig över saker som träning. Visst är det bra och viktigt men det är ju liksom bara träning…

2018 då? I sann ”less means more”-anda kommer jag inte sätta upp några särskilda träningsmål alls. Jag behöver frigöra tid och energi åt andra saker. Allt får liksom inte plats! Träningen kommer flyta på ändå, gotte-träning. Men inga särskilda upplägg, inga särskilda mål. Åtminstone inte första halvåret, sen får jag utvärdera! Jag ämnar fortfarande träna cirka 4 pass i veckan (styrketräning, kettlebells osv) och jag vill vara aktiv varje dag (yoga, promenera, leka osv) men det blir som det blir. Feeling och dagsform får avgöra. Visst låter det härligt!

Okej, helt har jag inte slutat med mål och sånt… I appen Traininggoal har jag startat en utmaning för hela året för att trigga fysisk aktivitet i vardagen, inklusive all ”vanlig” träning också. 500 aktiviteter på ett år! Då får jag alltså räkna morgonyogan och lunchpromenaden också, det har jag inte bokfört på något sätt tidigare.

Och så råkade jag visst nyårslova att jag ska kunna göra armhävningar under 2018…

Men utöver det, inga mål ;-).

4 reaktioner på ”Träningsåret 2017 och planerna för 2018

  1. Wow, mkt bra resultat. Tänk så många som inte har samma rutin som du lyckats få till trots att livet ställer till det ibland. Jag måste logga in och kika på mitt år. Kul med statistik 😃

  2. Fantastiskt bra jobbat!!
    Jag har fastnat i vardagsmotion som jag får varje dag och har svårt att få till riktig träning kontinuerligt. Min plan är att ändra på detta 2018 och få till fler träningspass. Härligt med nystart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.