2018 vill jag…

…göra mindre för att kunna göra mer.

Det låter kanske som en omöjlig, eller åtminstone naiv, ekvation. Men mindre av vissa saker för att få tid, ork och råd med annat.

Till exempel är det hela familjens mål att spendera mindre för att kunna spara pengar och sedan spendera mycket på en resa om ett år.

Jag vill också:

  • Stressa mindre. Jämföra mindre. Energitjuva mindre.
  • Sova mer. Sjunga mer. Närvara mer.

För mig kommer 2018 handla om ”less means more”. Inte bara lägga till en massa saker (för det är lätt!) utan också plocka bort. Särskilt det som stjäl energi, pengar och tid på ett negativt sätt.

En konkret sak som stjäl energi på flera plan är en så vardaglig grej som mat. Under hösten har den biten av pusslet fallit bort. Vi har inte orkat eller tagit oss tid (se ”stressa mindre”!) att planera och förbereda på det sätt som vi vet är viktig för att veckorna ska fungera för oss. Det har inneburit att vi ätit fryspizza, mackor och färdigpytt lite för ofta. Det skapar dåliga energinivåer och så är den negativa cirkeln ett faktum. Lägg till en kortisonkur för min del så bidde det ett helt gäng extrakilon som inte får plats i mina kläder.  Det tar också ork och energi! Så ett väldigt konkret mål handlar om att återgå till våra fina rutiner med veckoplanering, storkok och förberedelser för veckan så att vi sen bara kan fylla på vettig näring. Några timmars investering per helg ger en betydligt smidigare vardag.

Mer tid på planering och förberedelser, mindre tid på vardagsgnäll och skräpkarusell. Bra grej.

Vad är dina nyårsmål/löften/drömmar?

3 reaktioner på ”2018 vill jag…

  1. Låter som en himla vettig plan. Har en liknande plan, mer och bättre planering och mindre mobiltid- har sista månaderna fastnat och spenderar alldeles för mycket tid scrollandes utan egentligt mål.
    Har fortfarande mycket att lära mig i min nya roll på jobbet men som min chef sa så fik jag jobbet för jag vet vad som behöver göras och gör det bra så behöver bara ha lite mer tillförlit till mig själv så försvinner den energitjuven också.

  2. Det låter som mycket kloka planer som du har!
    Mitt stående ”mål” är mer grönsaker på tallriken. Vi är riktigt duktiga med grönsakerna men det ska vara hållbart ända fram. Detta året höll det nästan 🙂 men jag ska satsa på det nästa år med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.