När juldagsmorgon glimmar…

…så är det redan eftermiddag, mörkt igen och jag har precis vaknat. Igen. Från den obligatoriska familjetuppluren. Juldagen är för vila. Första dagen på veckor som jag kan slappna av helt och fullt. Dessutom finns det rester att äta, barnen har nya saker att sysselsätta sig med och både skärmtid och sockertillgång är oändlig. En ljuvlig dag med andra ord! Jag sitter med datorn i knät i sängen, Liten sitter bredvid mig med Ipaden. Med jämna mellanrum sträcker hon ut handen och säger ”mer” och då ger jag henne chips. Resten av familjen har dragit igång Star wars, episod 4, eftersom målet för jullovet är att se alla filmer.

Vi har faktiskt varit ute. Efter vår långa sovmorgon och ännu längre frukost tog vi en rejäl promenad, en skridskotur i Kungsträdgården och en tur via mataffären innan vi landade hemma igen. Ser på instagram att folk drar på sig finkläderna för att fira jul igen med annan del av familjen eller bjuda på juldagsmiddag eller nåt och jag känner bara: rör inte mina pyjamasbyxor!! Var och en blir salig på sin juldagstradition, I guess.

Med ”skridskotur” menar jag att de som kan åka skridskor gjorde det. Övriga drack varm choklad och tittade på.

Vår julafton var underbar. Pirriga barn vaknade i och för sig onödigt tidigt men då hann vi i alla fall fixa och piffa oss ordentligt innan vi promenerade iväg till kyrkan. Kungsholms kyrka var knökfull för ”samling vid krubban” och det var en perfekt, barnvänlig 30-minutersgudstjänst med mycket musik. Får jag bara gå till kyrkan på julafton så är jag nöjd sen. Mat är också rätt bra, i allmänhet. Jag blir så grinig utan.

Det närmsta ”familjebild” vi fick till denna julafton. Både barn och Barnafader var väldigt söta förstås.

Nästbäst på julafton är en rejäl promenad och det fick jag också eftersom min lillebror och jag tog varsin barnvagn och fick våra små att somna medan vi traskade halva Kungsholmen runt till deras lägenhet. Där hade Barnafadern och min svägerska påbörjat förberedelserna och vi fick mat, Kalle, kaffe och efterrätt innan Tomten knackade på dörren. Fyra vuxna och fyra barn, det var en perfekt litet julfirande med mycket gos och tid för alla!

En reaktion på ”När juldagsmorgon glimmar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.