Julefrid

Jag är så avslappnad.

Ovant.

En knapp vecka till jul, en arbetsvecka kvar att nå årets alla mål på, typ alla är sjuka i olika grad och jag – jag är chill.

Sitter bland sönderrivna ritpapper, clementinskal och ett köksbord som Liten polerade med äggula för en stund sen. I vardagsrummet har hon klippt rött presentsnöre till konfetti och smort soffan med banan. Vi ska städa. Sen. Fast bara lagom mycket. Några rejäla rens ser jag fram emot att ägna ett par jullovsdagar åt (sjuk i huvudet – jag vet).

Julklapparna är klara. Födelsedagspresenterna till Mellan också. Julmatslistan innehåller i princip bara köpta saker och ska inhandlas till endast fyra vuxna och fyra barn – vår minsta jul någonsin. Barnens febertemperaturer och mina egna rossliga luftrör kan jag inte påverka mer än med vilavärmevätska. Jobbet? Det finns kvar.

Så vi fortsätter i julefridsanda. Tänder ljus och kollar julfilm varje kväll (jobbar oss igenom alla snusförnuftiga, superfåniga, jättehärliga Hallmark-filmer på Netflix). Låter konfettin ligga kvar. Kramas. Tror minsann att jag har julkänsla. Ovant!

2 reaktioner på ”Julefrid

  1. Hyllan (eller hyllorna) är två svarta från Ikea. Minns inte namnet nu men det är en glashylla i mitten. De flesta lådor innehåller pyssel (playdoh, papper, pennor, pärlor etc och en läxlåda för barnens skolböcker, stenciler osv. Sen köksgrejer för övrigt. I andra änden står en del skålar ocg formar (ligger inte i lådor alltså). Och så flaskor, kökshanddukar, allmänt bös i olika lådor… hoppas nyfikenheten är stillad! God jul!

  2. Jag blir så nyfiken… Vad har ni i lådorna? Och hur är de placerade? På hyllor?

    Hoppas att ni får en supermysig jul!
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.