Mina bästa mammahacks

Jag har nu varit en mamma i 11 år och fem månader och är helt klart en auktoritet på ämnet. Här är några riktigt bra föräldrahacks. Copy paste y´all!

Disclaimer: Testa på egen risk.

Får du alltid ett motargument när du ber barnen göra något? Typ ”men det var inte jaaaaag som slängde mina kläder på golvet”? Säg bara att för varje motargument eller tjafs så kommer de få ytterligare en uppgift. Efter första gången har de lärt sig att göra det de blir tillsagda – snabbt och tyst.

Kom ihåg att barn är olika. Till exempel kan en unge vara sjukt ironisk och en annan inte överhuvudtaget förstå ens den mest uppenbara sarkasmen. Då kan det vara bra att inte säga ”gå och lek med något giftigt” till just det barnet.

”Råka” visa barnet ett klipp från The Shining på Youtube som ”råkade” vara sjukt blodigt (till exempel det här) så kan du hota dem med blodiga tvillingar så fort de är olydiga.

(Obs! Lär dem dock inte säga ”come play with us mommy” eftersom de kommer stå hand i hand och skrämma skiten ur dig stup i kvarten.)

Titta på barnen med tom blick och säg med robotröst ”Jag är din nya mamma. Jag ser ut precis som din gamla mamma men är mycket mer effektiv” så blir de jätteglada när du säger att du bara skojade.

Come play with us
Come play with us mommy

4 reaktioner på ”Mina bästa mammahacks

  1. Haha! Vilket härligt inlägg. Tänkte kika in här hos dig och se hur du har det och möts av din fantastiska humor. Perfekt! Precis vad jag behövde. Det brukar räcka med att jag säger ”Du är så go så jag ska salta och peppra lite på dig och äta upp dig” för att Edith ska titta storögt och lite tveksamt på mig – innan hon skrattar och säger ”Neeeej, mamma man kan inte äta Eddor”.

    • Så gulligt! Visst är två-åringar bara helt AWESOME!! Vill verkligen stanna tiden den här gången. Men det är ju fantastiskt sen också, bara på ett annat sätt 🙂

  2. Ååå bra tips! Ska genast testa, efter hämtningarna på förskola och skola! Men först.. träning! Tänkte ta några övningar från dina superbra tips på insta! Å nej jag är ingen stalker, råkar bara älska din blogg och dina bilder&filmer på insta! Blir så in i bängen motiverad till träning av dig! 💘

    • Men ÅH vad snäll du är, du gör mig jätteglad! Särskilt nu när jag sitter gråtig och värkig och trött och alldeles för stressad och har ont i halsen och tror att jag aldrig kommer orka lyfta någon tung grej någonsin igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.