Nov-ätamer

Oktober var… svackig.

Mycket är ju jättebra, det är så himla i-landigt att klaga. Men sanningen är att jag kämpat med ork och sömn och huvudvärk och ångestkänningar och deppighet. Och ändå pågår ju allt, you know? Barn och hus och jobb och härligheter och tråkigheter. Jag försöker flyta med och inte deppa ihop över allt jag aldrig gör/orkar/hinner. Men ”alla andra”-sjukan slår till ibland. Så är det bara.

En sak jag gjorde i oktober var att fylla i en habit tracker i min lilla version av en bullet journal. Det låter rätt corny but a girl loves sina listor liksom. Och det blev tydligt att 1. Jag tränar, yogar och vardagsmotionerar till hyfsad belåtenhet men 2. Jag äter och sover som en potta skit.

Träningsbiten behöver jag med andra ord inte jobba på. Maten: Ni menar alltså att det inte är så klokt att äta chips och godis varje dag (eller, vid 36 tillfällen på en 31-dagarsmånad?!)? Det är ju typ det bästa med att vara vuxen?

Det sämsta med att vara vuxen är la att inse att ens val får konsekvenser. Som huvudvärk, illamående och taskiga energinivåer. Vad som är hönan och ägget i det här vet jag inte riktigt men aptiten har varit så där, jag är totalt osugen på riktig mat och saker som behöver tuggas ordentligt (typ grönsaker) och vill hellre leva på drickkvarg, mackor och fryspizza. Jag äter vid konstiga tidpunkter. Frukost vid 9. Lunch vid 11. Någon slags ”jag är så hungrig att jag dööör”-mackbonanza vid 16. Sen är jag inte sugen på middag vid 18 utan äter chips och godis vid 20 istället.

Det krävs ingen doktorsgrad att ana samband mellan näringen (eller brist på) och huvudvärken och sömnstörningarna och allmän svackighet.  Men jag har inte orkat, inte prioriterat, inte haft lust. Nu måste jag bestämma mig för att orka och prioritera. Sätta mig själv och mitt mående först. Ge mig lite bättre förutsättningar helt enkelt. Inte rocket science (och sannerligen ingen detoxbantningförbudsdiet), bara lite sunt förnuft.

Så har ni lite tips på hur man skaffar sig sunt förnuft så shoot…

Mer gröt i mitt liv. Det vill jag ha! Måste fundera på hur jag får till det på jobbdagar bara…

7 reaktioner på ”Nov-ätamer

  1. Lägg till, inte ta bort! Ät ordentlig frukost, lunch och middag no matter what. Och om det sen trillar in lite chips däremellan så strunt i det, men du måste ändå äta middag även om du åt 10 mackor till mellis. Sen när det är stabilt kan du börja ta bort/dra ner på det onyttiga, för då finns det mer ork till det.

    • Tycker verkligen inte om micrad gröt… MEN igår tog jag havregryn, salt och kanel i en ät-termos. Hällde på kokande vatten och tog med i väskan. Hade jättekrämig och god gröt på jobbet sen!! Ska experimentera lite med smaksättning och proteinrikt tillbehör också (pallar inte kalla ägg sedan jag var gravid senast :-))

  2. Det jobbigaste är ju om omläggningen blir så stor så det känns som att den kräver massa kraft. Så svårt det där.
    Börja med något enkelt, så kanske något annat kommer av bara farten? Typ bestäm dig för frukost och en enkel mellis på fm, typ ett ägg, så kanske mer kommer automatiskt. En annan lunch etc. En sak i taget och hopp om dominoeffekt?
    Eller, vad har funkat / inte funkat för dig tidigare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.