Veckoplanering

En härlig helg i familjens tecken är slut. Barnafadern började jobba vid lunch idag, söndag, så vi lämnade Göteborg direkt efter frukost. Har hunnit fira födelsedag med bravur, fredagsmyst med min familj, gått på lunch-bio, tränat, shoppat och träffat släktens kvinns på vår traditionella tjejsläktträff. Oerhört roligt, oerhört värdefullt! 

Nu laddar vi inför veckan. Barnen softar runt i olika stadier. Mellan och Liten gör något kladdigt i lekstugan. Stor hoppar studsmatta, den ska monteras ner nästa helg så hon passar på. Jag sitter på altanen med kaffe och kexchoklad och tänker igenom veckan. Aktiviteter, träning, kläder och eventuella uppgifter som bör göras. 

Helt tom vecka. Än så länge.

Så här ser veckan ut på papperet. 

Måndag: Stor och Mellan har studiedag från skolan. Jag lämnar Liten på förskolan ändå och jobbar hemifrån medan storbarnen får sysselsätta sig själva. Egentligen skulle jag behöva ett par jobbärenden i stan och åka förbi kontoret. Samtidigt behöver jag mycket skriv-tid hemma. Måste jag till stan ändå får storbarnen hänga på. På kvällen är det tennis för Stor. Barnafadern kommer sent så jag tar med de andra. Planen är att träna på gymmet under tiden, om Mellan och Liten kan roa sig i lekrummet (obemannat). Det går om det går. Annars hänger vi på lekplats under tennislektionen. 

Tisdag: vanlig jobbdag för min del. Lämnar barn men Barnafadern hämtar. Har rätt många saker att få ordning på under veckan men pausar med lunchpromenad. Vill garanterat däcka i soffan när jag kommer hem men bör få in ett hemmaträningspass innan middagen. 

Onsdag: jobbar, Barnafadern är ledig så han roddar med barnen och veckohandling. Lunchpromenad. Ska jag jobba längre någon dag så är detta den enda dag det funkar. 

Torsdag: jobbar hemifrån och tränar på gymmet på lunchen. Stor ska på fiollektion och senare ska Barnafadern, Stor och Mellan till scouterna. Jag får inte ihop tiderna idag med att pendla till stan så det blir effektivt hemmajobb istället. 

Fredag: Beroende på om jag får till träning på måndag och/eller tisdag får fredag morgon vara ett flexalternativ. Egentligen bojkottar jag all supertidig träning nu eftersom det dessvärre påverkar min nattsömn allt för negativt. Men fredagar kan funka – då vet jag att jag får sova ut under helgen. Så eventuellt ett hemmapass vid 05 och sen till jobbet för en produktiv dag. Simskola med Mellan, fredagsmys och fredagskoma innan en lugn helg väntar. Ytterligare ett gympass vill jag få in under helgen men lördag eller söndag spelar ingen roll denna vecka. Totalt fyra pass försöker jag få till under veckan men Livet är inte alltid samarbetsvilligt…

Under vardagarna tjatas det dessutom om läxläsning och fiolövning. Vi försöker potträna Liten och hålla tvätthögen i schack så att inte hela helgen behöver spenderas i tvättstugan. Om möjligt så städar jag på torsdag kväll när halva familjen är på scouterna och Liten sover men det blir ett ganska snabbt hafsverk. Ytstädat får räcka helt enkelt. Barnafadern handlar i regel på sin lediga dag och står för nästan all matlagning. Till helgen har vi tummat på att rensa garaget och köra dess innehåll till tippen och second hand. Det börjar bli frostnätter och då ställer vi in bilen så vi slipper skrapa rutor. Soffmys med Netflix är vår enda plan för övrigt. Och sen börjar det om! 

Planerar du veckan eller räcker det att ”wing it”?!

En reaktion på ”Veckoplanering

  1. Vi planerar inte så mycket veckovis för våra vardagar ser likadana ut i 99 % av tiden. Maken lämnar och jag hämtar. Tisdagar är jag själv då maken har tennis. Torsdagar tvärtom då jag tränar E i fotboll. Övriga aktiviteter är på helgerna. Övriga vardagskvällar är vi hemma, läser läxor, tränar (oftast maken då jag tränar på jobbet tidigt) och latar oss i soffan. Varje gång jag har tjejhelg förundras jag över hur lite tid andra verkar ha. Vi har såklart inte mer tid än andra men hatar att ha fullt upp så vi prioriterar nog utifrån det. Får eksem av att höra om hur ”jag och maken hinner knappt prata med varandra förrän vid läggdags typ”. Klarar inte att leva så. Därför får mycket annat stå tillbaka (renoveringar, piffigt hem, socialt liv tyvärr).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.