Q and A

Emma frågade så här i en kommentar:

Blir så inspirerad av dig och din träning men jag är långt därifrån. Har lätt för att skylla på mitt liv och att jag faktiskt inte orkar eller hinner, men du har ju också ett hektiskt liv. Ge mig tips! Pluggar på heltid med en 8 månaders bebis hemma, och sömnen är minst sagt sådär. Vi delar på föräldraledigheten (vilket innebär att jag försöker klämma in 100% på max 40% gällande plugg….) och jag pendlar drygt 3 h om dagen de två dagarna jag åker till skolan. Vissa veckor får jag till flera långpromenader och yoga andra gråter jag av trötthet när jag kommer innanför dörren och sover ikapp med bebis samtliga gånger dagtid, alltså tre… Jag vill klara av skolan då jag är färdig i juni men blir ju inte direkt piggare. Yogar med yogalärare en gång i veckan (riktigt fysisk hatha) och får till en del vardagsmotion. Sköter kosten iaf helt okej. Behöver bli bättre på att få i mig lite tillskott nu under bråda tider.
Åh, dela med dig av dina antistress-tips, träning man ORKAR och hur man lyckas med energin trots dålig sömn. Du har ju TREEEE barn 😉 Kram!!

Darling!

Du har en bebis som inte sover ordentligt än. Sov när du kan.

Alltid sömn först!

Sen kan du lägga till vardagsmotion. Och det gör du ju redan. PLUS yoga! OCH äter vettigt. Det är mer än jag gjorde med bebis. När bebis sover ska man sova alternativt kolla netflix och surfa på Instagram. Inte träna. Om du verkligen har energi över till något mer krävande än promenader (kanske när bebis sover lite mer) så börja göra promenaderna lite mer krävande. Du är ju ändå ute och rör dig liksom. Kanske till och med i träningskläder. Gör armhävningar mot någon bänk, gå utfallsgång (om du är såpass rehab:ad i kroppen vill säga). Kanske finns det något utegym? Min bästa grej senaste föräldraledigheten var att gå och lämna de stora barnen på skolan, ta en sväng om skogen med bebisen i vagnen och under vagnen hade jag min TRX. Då kunde jag stanna vid utegymmet eller vid random träd och köra lite styrketräning så länge bebisen i vagnen tillät (hon var vaken alltså, skulle knappast slösa de lugna sovstunderna på träning!).

Och om du verkligen, verkligen vill svettas mer någon gång i veckan – långpromenader i all ära men de tar ju tid. Lägg ungen på en filt och kör 20-25 minuter på vardagsrumsgolvet. Innan du ändå ska duscha typ. Med någon video på youtube eller eget hittepå (jag har lagt ut små filmer på Instagram med korta, intensiva pass). OBS! Givetvis utifrån den nivå din kropp är nu. Mammamage och knipträning och allt sånt där först.

Det är ditt första barn så lyssna på denna erfarna flerbarnsmor – i efterhand kommer du undra varför du stressade så med träningen och annat. Barnen sover allt bättre, energin återvänder, träningslusten likaså. Det där året eller vad det blir är liksom bara en blipp i det stora hela. Trust me!

Och anti-stress-tips? Netflix och chips. Det är i alla fall det som funkar bäst på mig. Håll till godo!

Så här vill jag minnas min föräldraledighet. Plus ganska mycket kaffe och Netflix.

2 reaktioner på ”Q and A

  1. Tack för ett vettigt, sunt och fint svar. Behöver höra att det här året kanske inte måste leverera på träningsfronten. Du kan säkert, som haft riktigt tuffa graviditeter, känna igen dig i känslan att vilja komma tillbaka så fort som möjligt. Jag gick upp 27 kg och har nu 3 kvar, återgick till min vanliga kosthållning så det löste sig enkelt. Men har inga muskler kvar, börjar få mer och mer ont i ryggen ju tyngre bebis blir (+10 kg nu). Jag känner liksom att jag inte tar hand om mig själv ordentligt. Man kanske inte kan det dock…? Att ta hand om mig nu är väl att prioritera sömnen, du har rätt!!! Lite styrka vore bra att få in såklart för att i alla fall slippa smärta. Den såkallade bikiniformen är väl inte så bra men inte prio heller. Har nog mer hälsohets än snygghets, vet inte om det är bättre dock ;). Tack! Och Kram!

    • Tycker du verkar onödigt hälsosam ;-). Äter bra, promenerar, yogar. Har du ont i ryggen är jag iofs stor fan av både rehab och styrketräning för att komma tillrätta med det och det kan du ju lösa med 20-minuterspass på vardagsrumsgolvet två gånger i veckan. För att stärka upp baksidan. Men ingen stress med att få till ett träningsupplägg eller göra en massa styrkeframsteg innan du får sova ordentligt. Och i backspegeln kommer du se hur kort period det här ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.