Oktobervanor

Hej oktober! Är du redan här? Du är välkommen, jag var bara inte riktigt beredd. 

Det går undan nu. Jag har oerhört intensiva jobbveckor och sitter med så roliga projekt att jag har svårt att slita mig. Ynnesten ändå, att älska sitt jobb. I helgen jobbade jag faktiskt en hel del på grund av en deadline som närmar sig men jag välkomnade också oktober. Köpte lite höstiga blommor att ställa ute, tillsammans med en rejäl pumpa. Plockade in utemöblerna, röjde bland barnens leksaker i trädgården. Bytte ut sommarens ljusare kuddar och plädar i vardagsrummet mot mustigare varianter, plyschigt och fårfäll. Kroppen kräjvar liksom orange och vinrött och mossgrönt och brunt nu. Och tända ljus. Massor av tända ljus!

Jag höststädade lite i själen också. Det har varit en intensiv period ända sedan semestern och jag tycker att vardagen med familjeliv och arbete snurrar på riktigt bra. Men jag är inte helt på topp med träningen, grönsakerna, vilan… Nu tror jag inte att det går att vara på topp jämt. Skulle gärna vilja men realistiskt? Not so much. Ändå tänker jag lägga in lite eftertanke under oktober och hålla lite koll på mina vanor (och ovanor…). Jag mår så mycket bättre när det finns en balans mellan träningen och återhämtningen. Mellan grönsakerna och hönö-mackorna. Mellan proteinbomberna och chokladkakorna. Så detta tänker jag lite extra på kommande månad. Noterar mina vanor. Utvärderar sen hur jag mår och orkar i förhållande till det jag gör. Inga stora åthävor. Bara lite medvetenhet.

Har gjort en ”Habit Tracker” i min lilla awesomeness journal

Andra oktobervanor att inspireras av:

  • Stora tekoppar och tända ljus
  • Kaffe i höstsolen ute på bänken, gärna med en pläd runt benen
  • Ljusslingor i träden (varför vänta till advent?!)
  • Gulaschsoppa
  • Uteträning – nu behövs den som bäst!
  • Biodate – har inte haft en kväll på tumanhand med Barnafadern sedan juni, nu är det dags!

En reaktion på ”Oktobervanor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.