Att bo i Stockholm

Jag har varit i Stockholm i två dagar. Det här har jag gjort.

Åkt tåg. Sovit på hotell. Åkt tunnelbana hit och dit. Webbat som en galning med webbexperter. Ätit middag med min bror och familj. Promenerat hit och dit. Varit på marknadskonferens. Åkt tåg hem.

Det här har jag också gjort.

Funderat jätte, jätte, jättemycket på hur det är att bo i Stockholm. Hur livet verkligen är. Egentligen? Är de lyckligare? Ledsnare? Mer stressade? Ambitiösare? Eller är det helt enkelt samma gamla livspussel och vardagsliv där också?

Jag gick från min brors hem på Kungsholmen till mitt hotell vid centralstationen i tisdags kväll och spanade nyfiket in i alla lägenhetsfönster under den 45 minuter långa promenaden. Jag såg ett par riva ett kök. Gissningsvis för att de ska renovera och fixa nytt kök. Var så sjukt sugen på att knacka på och fråga vad de valt. Om de är ense. Om de kommer laga mycket mat där. Mötte en man som nog kom hem sent från jobbet, med en take away-kasse med mat. Ville stoppa honom och fråga vad han köpt. Om det var hans favorit som han alltid köper när han jobbar sent eller om han varierar sig. Såg en tjej stänga och städa ett café, hon hade lurar i öronen. Ville fråga vad hon lyssnar på. Om det är samma poddar som jag eller något särskilt som man bara lyssnar på i Stockholm. Tänker, uppenbarligen, att stockholmare är en helt annan sort

Sånt funderar kusinen från landet på i storstan, tydligen.

 

2 reaktioner på ”Att bo i Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.