Tredje arbetsdagen

Tredje arbetsdagen efter semestern och jag vaknar med halsont.

Suck.

Kände av det igår kväll men intalade mig att det var någon slags träningsvärk. Konstigare saker har hänt och värken efter gårdagens pass är galen så varför inte i halsen? Där finns la muskler? Men nä, det är en helt vanlig förkylning. Jag säger bara: om det här läsåret blir som förra vad gäller förkylningar, pest och vab så vill jag inte vara med!

Idag har jag hur som helst jobbat hemifrån. Det är vanligtvis både härligt tyst och effektivt. Idag lajvar jag dock fembarnsmorsa och bara ett av dem (det yngsta) var omhändertaget av barnomsorg under arbetsdagen. De fyra övriga (två är mina, två är min systers) roar sig visserligen själva men gör en himla massa ljud. Mer ljud än mina kollegor på kontoret gör, i regel (firmafester undantagna). Det har gått bra ändå. Produktiv dag, bullernivån till trots.

Efter jobbet tog jag mitt moderliga sommarlovsansvar (ja, barnen går ju fortfarande på lov-tid medan jag jetlaggar mig igenom något slags vardagsliv) och gjorde en utflykt med barnen. Ända till grannkommunen drog vi och fikade på kondis och tittade i affärerna runt torget. Sedan fick de bada i askall sjö (frivilligt alltså, det var inte något slags straff) och sen åkte vi och handlade vansinniga mängder godis, middagsmat och frukostmat. Skickar en något försenad tanke till mina föräldrar som hade fem barn varje dag. Eller har, men numera har vi alla egna kylskåp. Något min mamma i och för sig har svårt att komma ihåg så hon köper fortfarande femton liter mjölk och tre kilo köttfärs varje gång hon handlar. 


Sedan åt vi de vansinniga mängderna godis medan vi kollade dansfilm (Footloose! Den nya versionen men sedan youtubade vi originalklipp med Kevin Bacon anno 1984, åh va!) och nu har jag smugit mig till sängs medan alla andra sommarlovskvällshärjar i hela huset. Som sig bör när kusiner är på besök antar jag. Ska vardagsmorgonhärja imorgon vid 06 som kompensation.

Det var den dagen det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.