Bo i någon annans hem på semestern

Vi bor alltså i vänners hus här i Stockholm. Och inte nog med det: Vi bor i min drömbostad. Alltså dröm som i inom rimlighetens gräns, annars är säkert Drottningsholms slott också najs. Men det här huset alltså. Ungefär lika stort som vårt men mycket smartare planerat och – wait for it – ingen trädgård!! Stenlagd uteplats vid entrén och perfekt takterass med infravärme på övervåningen. Oändligt antal lekplatser utanför och nära både citypuls och grönområden.

Våra värdar är bortresta och när de väl kommer hem kommer de möta fem squatters som kedjat fast sig vid designerstolarna #sorryimnotsorry.

Att bo på hotell är ljuvligt på många sätt men med tre barn? Har ni testat?! Sist vi gjorde det, i mars tror jag det var, så sa vi ”det är inte värt det”. Alla fem i ett rum varav en (Liten) vaknade klockan 02 och höll alla vakna till 05. Två rum är en lösning men en dyrbar sådan. Nu bor vi i ett fullt utrustat hus och för barnen är det som att komma till ett lekland. Nya leksaker, nya sängar, lekplats utanför dörren. Vi vuxna myser på terassen medan de ligger på dagbädden och kollar tv. Liten ropar ”wow” varje gång hon hittar en ny leksak (med andra ord: konstant). De sover gott, de äter frukost vid köksön (och leker att de är på restaurang) och sen kan vi låna värdfamiljens cyklar om vi vill. Eller tvätta något nersmutsat i deras tvättmaskin. Eller dricka upp deras vin (skojar bara!! Vi har köpt eget…).

Det enda som fattas är väl värdfamiljen då, de är ju fantastiska (men vi sover i alla deras sängar så det är ingen idé att de kommer hem nu).

Lånandet till trots så kommer det här bli den dyraste semestern vi någonsin varit på. Jag har nämligen en lååång lista på saker vi villhöver köpa till vårt hem omedelbart eller med det samma efter inredningsinspirationen det här hemmet levererat. Jag menar, kolla:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.