Stora(ish) barn

Igår eftermiddag åkte jag och mina två äldsta döttrar in till stan. En elva-åring, en 6,5-åring och en 38,5-åring. Och det blev så tydligt: det är ett annat sorts liv med lite större barn. Vi åkte tunnelbana och ingen sprang åt fel håll. Vi kom fram alldeles osvettiga och kom överens om att jag skulle välja restaurang. Vi åt supergod pasta och pizza på den italienska restaurangen på taket på Åhléns City och alla satt stilla på sina stolar, åt upp sin mat och samtalade (till och med 38,5-åringen).


Inget Happy Meal. Ingen skötväska med blöjor och nappar och fruktklämmisar. Ingen fullpackad barnvagn att manövrera i folkmassorna. Alla hade bara varsin liten väska med pengar (eller ja, 38,5-åringen fick ingen ”stockholms-peng” av barnens mormor så hon hade inte så mycket pengar).

Stor har mobil så hon och Mellan vandrade iväg lite själva på varuhuset medan jag och min svägerska sniffade oss igenom Jo Malones hela doftsortiment och sedan ringde de när de var nöjda på leksaksavdelningen. Hand i hand kom de tillbaka och vi åt donuts i Kungsträdgården medan de lekte. Ingen ramlade i fontänen. Ingen kladdade ner hela sig (kanske 38,5-åringen, litegrann).

Hela tiden såg vi kläder, leksaker och platser som 2-åringen hade älskat. Förstås. För vi är så glada i henne och hennes 2-års-shenanigans! Men att veta att det finns ett annat sorts liv efter småbarnsåren gör att vi njuter mer av det galna vi har nu.

En reaktion på ”Stora(ish) barn

  1. Åh! Målbild! Jag som tyckte det var skönt att bara ha en 2,5-åring med när hon och jag hade en liten minisemester i stan, och ingen 0,5-åring. Men jag behövde ju såklart hålla reda på sagda barn, hennes napp, kanin och blöja. Och hotellfrukosten var mest att jag hämtade olika saker till henne som hon åt en tugga av. Ser fram emot den dagen jag också kan få lite frukost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.