Önskesommar

Läste det här fina inlägget hos Louise. Om att starta semestern med en familje-kick off och tänka ut lämpliga regler och roliga saker att göra.

Så vi härmade det. På väg ut till Holmen diskuterade vi roliga aktiviteter och kom överens om ett gäng regler. Stor skrev ner allt och när vi klubbat alla beslut stannade vi och åt glass.

En vecka in på semestern hänvisar Stor och Mellan till listan (som hänger på kylskåpet) varje dag. Påminner varandra om regler och fyller på med (och bockar av!) roliga aktiviteter.

Den enklaste regeln att följa hittills har varit läggdags senast kl. 21. De är helt enkelt så trötta efter en dag med bad och lek att de oftast går att få i säng en stund innan nio. De (stora) sover i regel till 8 på morgonen. De tjatar inte om iPad och telefon på dagarna men vissa dagar räknar de ner till kl. 18 då det är fritt fram. Vissa dagar kommer klockslaget och passerar utan att leken avbryts. Vissa dagar struntar trötta föräldrar i regeln. 

Den svåraste regeln är ”prata med trevlig röst”. Det gäller alla familjens medlemmar. Men vi påminner varandra. Ofta.

Vi har inte vågat öva på handstående än men jag har börjat med huvudstående för att vänja kroppen vid att vara upp och ner. Vi har ätit på restaurang men inte bakat. Årets utflykt till Bassholmen är avklarad och i veckan blir det fler båtturer. Det är en önskesommar på alla vis!

En reaktion på ”Önskesommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.