Träna på semestern

Tränar ni? Vilar ni? Oavsett vilket är jag helt säker på att ni förtjänat det!

Jag har, som alltid (sedan jag började träna 2011 vill säga) valt att glädjeträna hela semestern för att sedan lägga in en vilovecka eller två när jobbvardagen börjar igen. Det tycker jag passar min kropp!

En vecka in på vår semester har träningsstrukturen satt sig. För struktur har jag, även under semestern, kanske i synnerhet då! För utan de där vardagstiderna att förhålla sig till så blir det ännu viktigare med någon slags rutin, i alla fall för mig. Annars försvinner dagen i ett enda barn-curlande och jag kollapsar i en trötthetshög efter middagen.

För att träningen ska bli av krävs alltså lite struktur men också en rutin som funkar för familjen och omständigheterna. Två timmar på gym är omöjligt, inte bara för att vi saknar gym här. Så här ser min semesterträning ut!

Varannan morgon kliver jag upp med den morgonpigga Liten. Tack och lov sover hon numera till 6.30-7 på mornarna. Alla dessa år vi varit ute och traskat strax efter 05 med våra små… Nu går vi upp i mer normal tid, hon får välling i vagnen och jag drar iväg längs ön enda promenadväg. 45-60 minuters powerwalk blir det och när vi kommer tillbaka kan jag oftast muta mig till 20-30 minuters styrketräning i trädgården. Kanske hinner jag med några solhälsningar eller stretchövningar också, annars tar jag det senare under dagen. Klar övervikt mot konditionsträning alltså men det är det som funkar bäst med en sprallig två-åring.

Varannan morgon har jag sovmorgon och jag brukar vakna av mig själv framåt 9. Ljuvligt att få sova ut! Sen knallar jag ner till mellanvåningen (där det är förhållandevist barnfritt på morgonen) och yogar en stund. Brukar köra ”Yoga with Adriene” och jobbar mig igenom ”31 days of Yoga Revolution” just nu.

Så ser grunden ut men inget är förstås hugget i sten. Denna veckan drar både crossfit och yoga igång på Holmen och jag vill gärna gå på bådadera om omständigheterna tillåter.

Hur gör ni?

6 reaktioner på ”Träna på semestern

 1. Jag spenderar hela semestern på några olika platser i Thailand. Är stranden lång blir det 45-60 minuter morgonpromenad efter frukost med 3.5-åringen i bärsele på ryggen, men är stranden kort blir det motsvarande tid simning på förmiddagen istället; hälften bröstsim och hälften frisim. Enbart konditionsträning mao, men det är det jag huvudsakligen ägnar mig åt hemma också, fast då i form av löpning.

 2. Passar på att träna precis det jag känner för. Ingen stress, press eller krav❤️ Varierar helt utifrån vart jag befinner mig tex. Ex kör jag gärna mer löpning än vanligt för att upptäcka nya platser, bästa grejen!! Är glad att jag byggt upp en fin kondis under året som jag kan använda mig av nu i mina mysjoggar här på semestern, just nu på Gotland. Ser också till att ha med minst ett, ofta flera olika gummiband/miniband för lite extra motstånd vid styrkeövningar 🙂
  Heja dig, vad härligt med bra och skön semester-träningsrutin.

 3. ”Annars försvinner dagen i ett enda barn-curlande och jag kollapsar i en trötthetshög efter middagen.” – Tack för klockren beskrivning av min semester.

  Jag vill så himla gärna börja träna ordentligt igen. Men det är sååå svårt att få till en rutin nu när hela familjen är hemma och dräller runt i vägen hela tiden. Tidigt på morgonen behöver jag sova efter att ha varit uppe med bebis på natten, och sent på kvällen går inte för tvååringen tycker nämligen att midnatt är en rimlig sovtid.

  Så jag kör sporadiska kroppsviktsövningar medan jag leker med tvååringen och längtar till vardagen kommer.

  • Allt räknas! Det är skitjobbigt med nattvakna barn och det är inte tiden för extra stress! Våra sover hela nätterna nu (nästan jämt iaf) men jag är verkligen helt slut efter en dag med kids. Lägger mig senast 22 även nu på semestern, ligger iofs och läser vissa kvällar men ändå – nåt partydjur är jag inte. Sov först och främst, när du kan. Och om ni kan dela upp lite nu under semestern så att du får sova ordentligt ibland så blir sporadiska kroppsviktsövningar jättebra!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.