Sommarkapsel

Fyra veckor på landet och bilen är knökfull. Barnstol, tvättkorg, tvättställning och diverse andra inköp som får bo kvar där ute sen. Själva klädpackningen är dock inte så stor. En rejäl resväska med kläder till oss fem. På Holmen finns tvättmaskin och en ”ha samma kläder i många dagar”-filosofi. I alla fall i vår familj…


De senaste åren har det verkligen blivit tydligt vad jag faktiskt använder på semestern. Innan överpackade jag jämt. Nu har jag:

1 par byxor. Lösa, svala, mörkblå chinos. På semestern går allt tajt bort!

2 par shorts. 

3 vita blusar. Förmodligen en för mycket men jag slängde med en lite finare ifall tillfälle till date night bjuds. De andra två är helt oömma ”slänga över bikinin och kleta in med chokladglass”. 

2 randiga skjortor. Älskar svala skjortor och blusar, de skyddar mig från solen och ser rätt klätt ut. 

2 vita T-shirts. Hade räckt med en inser jag nu. 

1 klänning. Enbart för att vi ska på konfirmation om några veckor, annars hade den inte åkt med. 

1 luvtröja med Holmen-brodyr. 

1 par vita tygskor. 

Temat är rätt tydligt. Marint, fräscht och enkelt. Enkel färgskala (som hela min garderob i och för sig). Blått, vitt och rosa.  Har inte ens med jacka hemifrån, jag lånar någon av mammas gamla om det regnar. Vanligtvis räcker det gott med luvtröjan som jacka. 

Så, tretton plagg inklusive skorna. En liten semesterkapsel som tar mig igenom det mesta den kommande månaden kan bjuda på. Utöver det har jag förstås underkläder, badkläder, pyjamaser och träningskläder. Just träningskapseln är en helt egen hög bestående av 12 delar inklusive mina nya Nike-pjucks… Så kanske är packningen inte fullt så slimmad som den skulle kunna vara! Men träna på semestern – det bästa jag vet ju!!

En reaktion på ”Sommarkapsel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.