Analog planering


Fick en fråga (för superlängesen, sorry!) om hur jag planerar och gör listor och sådant som gör livet värt att leva. Mitt i allt det digitala har nämligen en del av mig aldrig släppt det analoga.

Min faktiska kalender är dock helt digital och synkad med en gemensam familjekalender (google calender) där vi skriver upp precis allt med förhoppningen att komma ihåg hälften. Alla tider på förskola och fritids. Barnafaderns varierande schema. Barnkalas och läkarbesök och gympapåsar och matsäck och trevligheter. Fungerar utmärkt och är alltid tillgänglig (tack o lov för smartphones!).

Vissa saker passar dock bättre att skriva ner för hand. Träningsplaneringen. Listor över vad jag vill göra eller önskar mig. Små noteringar om hur dagen eller veckan eller månaden eller året eller håret har varit.

Till detta använder jag en gammal filofax. Jag har ingen kalenderdel i den utan bara blanka eller linjerade blad i olika färger. Vissa har jag köpt (i bokhandlar där man kan köpa tillbehör till filofaxer), andra har jag klippt till själv och gjort hål i med en särskilt för syftet inköpt hålslag (nördigt va!).

Och sen fyller jag bara på. Och snart är den så full att jag får plocka ut lite framifrån och fylla på bakifrån. Givetvis sparar jag allt! Jag har varje dagbok och kalender från hela mitt liv kvar. Mycket oklart vad jag ska använda dem till men jag kommer aldrig göra mig av med dem frivilligt.

Jag kallar den ”Beatatjatas daily awesomeness journal” eftersom jag är en väldigt blygsam och ödmjuk person. Ibland har jag en vecka per blad. Ibland per uppslag. Ibland en månad per uppslag. Ibland är det listor, ibland dagboksanteckningar och citat. Jag älskar att bläddra igenom hashtaggar på Instagram för inspiration till upplägg, tex #bulletjournal och #rockyourhandwriting. Min handstil lämnar dock mycket att önska och oftare än inte är mina linjer krokiga och anteckningarna slarviga. Det spelar ingen större roll. Min lilla dagbok ger mig tillfredsställelse på olika sätt. Listmakaren får sitt. Den som vill bocka av listor får sitt. Dagboksskrivaren är nöjd och strukturfascisten förtjust.

Jag har dock inte gått all in på bullet journaling även om jag älskar att kolla på andras och inspireras. Lagom är bäst, anser jag!

2 reaktioner på ”Analog planering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.