Inte alla kristna

Det är Nyhemsvecka. En stor, kristen konferens här i vår lilla kommun. Och i en Facebook-grupp för kommunen haglar fördomarna. Veckan kallas tydligen ”Sexolympiaden” eftersom det säljs fler kondomer och mer vin denna vecka än annars. Visserligen fördubblas nästan kommunens invånarantal tack vare besökarna till Nyhemsveckan men den anledningen är inte rolig nog för Facebook. Så låt mig rada upp ett gäng (alternativa?) fakta kring kristna (men ”INTE ALLA KRISTNA!!”)

  • Kristna har sex. En del använder (tydligen) kondom som preventivmetod.
  • Kristna dricker vin. Och kaffe, läsk, vatten och sportdryck. En del dricker inte vin. Men det behöver inte betyda att de är kristna.
  • Kristna har rosa hår. Eller, jag såg i alla fall en med rosa hår och en med gröna toppar. Mitt hår är typ brunt med massa grått i.
  • Kristna sjunger lovsång. Och ”Shape of you” och ”Små grodorna” och en massa annat.
  • Kristna ber i tungor. En del använder bara en tunga.
  • Kristna har skottskador. Eller ja, i alla fall en vad jag vet. Polisen sköt honom ”men vi sköt på polisen först så det var väl mitt eget fel”.
  • Kristna är jättetråkiga. Kristna är jätteroliga. Kristna är snälla. Kristna är idioter. Kristna är harmoniska. Kristna bränner ut sig. Kristna är lata. Kristna är triatleter. Kristna är lyckligt gifta. Kristna skiljer sig. Kristna är laglydiga. Kristna sitter på kåken. Kristna åker till Nyhemsveckan. Kristna åker till Magaluf. Kristna jobbar i kyrkan. Kristna är marknadschefer, läkare, lärare, ingenjörer, rockstjärnor, städare, kockar och allt annat man kan vara. Kristna är helt vanliga människor. Kristna är helt ovanliga människor på det sätt att de tror att Gud älskade världen så mycket att han gav den sin enfödde son för att var och en som tror på Honom inte ska gå under utan ha evigt liv.

Frågor på det?

Kristna har jättestora grötkastruller. Eller den här önskar att hon hade det.

9 reaktioner på ”Inte alla kristna

  1. Jeg er ikke kristen selv, men dette var virkelig et kjempebra innlegg! Du altså – spot on! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.