Juniliv

Glimtar från en långhelg

I lördags jobbade vi på garaget. Hur lång tid kan det ta att byta fasad och måla ett garage egentligen? Svaret är: den tid du beräknar upphöjt till tio. Särskilt om det regnar mycket. Men i lördags var det hyfsat torrt och vi höll på länge. Liten hyrdes ut till farmor, Mellan hade en kompis hemma och Stor hoppade förmodligen studsmatta i tio timmar. Sen åt vi fryspizza och kollade något avsnitt av Suits innan vi däckade runt 22.


I söndags var jag på gymmet på morgonen. Sedan hade jag hand om datorn i kyrkan (eller snarare – hand om att få datorn att projicera alla sångtexter, bibelord och annat sköj på väggen) och familjen var med. Det var mysigt. Vi stannade och fikade så länge efteråt att vi nästan blev inlåsta. Allt för att slippa måla. Sen började det regna så då åkte vi till stan och brände en liten hög med pengar på sommarkläder till barnen och trosor till mig. Hade nämligen på mig blå bikinitrosor denna dag eftersom det inte fanns några rena. Tydligen är det ingen som tvättar medan vi målar garage? Who knew?! Vi åt godis och kollade på film innan vi däckade strax innan 22.


I måndags var det klämdag men både Barnafadern och jag jobbade. Barnen var på förskola och fritids medan jag jobbade hemifrån och lyckades kapa ett par timmar på min arbetsdag på det sättet. Hämtade barnen och tvingade dem att städa innan jag tog med alla barnen till Stors tennislektion. De tjatade till sig att få bada i sjön efter. Det var ungefär tre minusgrader och snålblåst. Sen kom Barnafadern hem och jag tvingade honom att först klippa gräsmattan, sen städa. Tydligen är det ingen som klipper gräs eller städar medan vi målar garage? Who knew?! Vi tvättade lite också. Trosor bland annat. Sen såg vi på Suits och däckade, i ett någorlunda ytstädat hem, strax efter 21.


Igår var det garagedag igen. Barnafaderns bror hjälpte till! Han körde till och med på själv när vi åkte till Kulturskolans traditionsenliga Kulturmaraton för att lyssna på Stor när hon spelade fiol. Alltså barn och stråkinstrument. Så nostalgiskt och falskt att jag blir alldeles tårögd. Spelade också fiol i den åldern. Sen målade vi lite till och sen tog färgen slut OCH det började regna! Score!! Kunde slappa lite, preppa lite inför veckan och se på Suits innan vi däckade vid 21.

Nu har vi sett färdigt på Suits. Men garaget är fortfarande inte klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.