Efterlängtat

Jag behöver en långhelg för att orka lägga tid på hemmafix. Förstår inte (men avundas!) människor som jobbar hela dagarna och sen tillbringar kvällar och helger med att renovera och baka och rensa ogräs. 

Vad mycket de måste få gjort!

Fast samma människor brukar fråga mig hur jag hinner läsa och kolla Netflix så mycket. Där är mina prioriteringar helt klart tydliga…

Men en långhelg här och där och vi kan få till någon slags hygiennivå på vår omgivning. I fredags gjorde Barnafadern ett gäng inköp för att börja beta av vårens att göra-lista. Högtryckstvätt, grill och studsmatta till exempel. Lördagen ägnades åt montering av nämnda saker medan jag slipade av våra gamla trädgårdsmöbler och målade på ett lager lasyr till. En liten uppfräschning av möbler som verkligen sjunger på sista versen men nu har en säsong eller två till i sig. Igår köpte barnen och jag lite blommor, vi tvättade altanen ren från alger och guck, räfsade ihop en himla massa kvistar från gräsmattan och klippte densamme. Blommorna placerades i krukor och utemöblerna ställdes på plats. 

Idag njuter vi. Startade dagen med att plocka vitsippor. Rester från gårdagens grillpremiär gör att vi slipper matlagning. Jag har suttit i solen med några kaffekoppar och en bok så länge att jag har träsmak. Veckan ska förberedas och Barnafadern börjar jobba efter middagen men ändå – maj börjar på det ljuvligaste sätt!

2 reaktioner på ”Efterlängtat

  1. Håller verkligen med. HUR hinner mäncher ens hålla efter tvätthögen en vanlig jobbvecka? Kram!

    • INGEN aning! HUR kan den överhuvudtaget fyllas på så omänskligt snabbt? Helt sjukt ju. Hänger tvätt konstant. Och ändå finns det aldrig rena strumpor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.