Det är i alla fall mer hållbart än att köpa nytt hela tiden

God lördag! Kändes märkligt att vakna till avsaknaden av tvättmaskinens ljud… Den snurrar på nästan varje vaken stund (och ibland sovande, tack vare timer-funktion) här hemma. Men inte nu för den är kaputt. Vi har uppskattningsvis trehundratusen maskiner att tvätta så här i slutet av sportlovet men reparation först nästa vecka. Oh well. Världsliga ting. Och tiden det frigör använder vi till att åka till kyrkans second hand-butik (BÄSTA fikat!) och garderobsröj (fikauppladdning nödvändig).

Japp, det är dags för det där roliga som infaller två-tre gånger per år. Inför våren, inför sommaren och inför höst/vinter. Ner med en miljon lådor från vinden med kläder, ytterplagg och skor och så gå igenom vad som kan funka kommande säsong. Rensa ut allt som blivit för smått och antingen skänka bort eller lägga undan för vidareärvning till småsyrror.

Tre barn = sju miljoner skor, femtielva lådor med kläder och trettiotusen vakumpåsar med ytterkläder. Oerhört sällan stämmer storlekarna med rätt säsong…

Varje gång tänker jag att jag strukturerat upp det någorlunda för att förenkla vid nästa tillfälle. Varje ”nästa tillfälle” är jag lika frustrerad över oordning och brist på struktur. Ärligt, finns det något smart sätt att hantera detta på? Life hack me! Det ultimata vore väl ASstora garderober så att allt som ligger på vänt (det som ska växas i) samt säsongsgrejer alltid kan ligga kvar och så kan man bara flytta runt lite när värmen respektive kylan kommer. Men sådana garderober har vi inte. Så allt hamnar i lådor på vinden och så gnäller vi jättemycket varje gång. Mysig tradition, ändå…

Harmoni much?

2 reaktioner på ”Det är i alla fall mer hållbart än att köpa nytt hela tiden

  1. Ja detta är döden alltså. Sorterandet. Vi delar upp i: Bortskänkes, slängs, säljes, till småsyskon, säljes till annan säsong, för stort, för litet. 🙃 Jag drömmer om till nästa hus, stora lagerhyllor med genomskinliga märkta backar, där en lägger allt. No more pappkassar. Ett helt rum för detta. Mmmmmmm…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.