Press Ctrl

Veckan efter veckan före. Puh! Även om jag i helgen jobbade ikapp en del av förra veckans sjuk-tapp så har den här veckan varit kräjsi. Dessutom själv hemma med Liten så för att korta hennes dagar på förskolan litegrann har jag suttit med jobbdatorn i knät så fort hon somnat för natten och jobbat mig blå. Deadlines tar inte hänsyn till vare sig sjukdom eller sportlov, tydligen.

Jag känner mig frisk men väldigt trött och rejält stressad. En kombo av konvalescens, deadlines och för få sovtimmar. Penicillinkuren är över idag och jag behöver ta kontroll över min work-life balance igen. Det gör jag genom att rensa mailboxen och genom att prioritera hårt bland både uppgifter och behov. Så här kan det se ut!

 • Jag fungerar inte utan sömn. Jag har sovit kanske sex oroliga timmar per natt senaste veckan och det kan jag inte prestera på (i längden). Så sömnbehovet står överst på listan.
 • Jag behöver jobba cirka 16 timmar till innan veckan är över för att vara i fas inför nästa vecka. Det löser jag med en effektiv kontorsdag idag plus några timmars kvällsjobb hemifrån resten av veckan.
 • Imorgon är jag hemma med sportlovslediga barn. Jag skrotar nog tanken på utflykt och försöker ägna tiden åt att komma ikapp lite med hemmaarbetet. Massor av tvätt, lite städning.
 • Jag måste komma ut! Det känns som att jag inte andats frisk luft sedan januari. Det är förstås inte sant men jag vill ut och promenera. Med eller utan barn i släptåg. Bara uppleva dagsljus, fylla lungorna och hjälpa min kropp till återhämtning.
 • Jag behöver mat. Inte fler mackor… Barnafadern fyller på kylskåpet under dagen och i helgen tar jag mig tid att fixa vettiga måltider som ger mig energi.
 • Träning. Jag är frisk nog att träna igen men har varit för trött och stressad under veckan. Får jag sömn, vardagsmotion och bra mat i mig under helgen så kan jag lägga till några styrkepass också. Jag ser fram emot endorfinerna!

Känner mig redan lugnare, har tagit kontroll igen.

MVH

I´m not a control freak. I´m a control enthusiast 🙂

Press Ctrl

 

3 reaktioner på ”Press Ctrl

 1. Det är oerhört skönt att känna att man har kontroll igen, bara vetskapen gör en ju mindre stressad. Men lova att ta det försiktigt ❤ Hur roligt och hur många deadlines man än har så är det inte värt det när man ligger där och inte tar sig upp ur sängen. (Jag vet att du vet och jag med)
  Jag försöker ta mig igenom sista veckorna på mitt nuvarnde jobb samtidigt som jag börjar oroa mig och har blivit nervös för det jag ska börja på. Stundtals fattar jag inte hur jag fick jobbet, jag måste ha lurat nån, right? Skämt åsido, jag är sjukt nervös och samtidigt har jag en hel del att lämna över på jobbet fast mottagande arbetskamrater har inte varit direkt samarbetsvilliga. Försöker dock intala mig att det inte är mitt problem, jag hinner det jag hinner sen får nån chef lösa resten 😉

  Hoppas du hinner ikapp och förbi och även får njuta lite av helgen,

  • Jag tar det försiktigt! Går inte för nära elden igen…tror jag. Jag vet att du vet att jag vet… Skit i gamla jobbet nu. Det är inte ditt problem längre. Och det nya har du fått för att du har rätt kompetens och för att de kände att du skulle passa skitbra in i det gänget och den verksamheten. Duh! Pusspuss 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.