Helgens glädjeämnen

Att känna sig piggare igen. Lite rester av alla mina infektioner är kvar men jag är nästan helt frisk. I helgen har jag promenerat och yogat och även om det gick oerhört långsamt och segt så var det underbart att röra på kroppen igen.

Att ha en Liten kompanjon. Älskade lilla Liten. Jag har inte varit ensam med henne så här långe sedan…någonsin. Lillasysterns ok! Hon är verkligen nästan en två-åring. Ni vet, en sån där som styr världen… Härligare diktator får man dock leta efter!

Att ha varma tår! Shoppingbudgeten är tajt åtskruvad nu och strikt inriktad på ”behöver verkligen”. Så när välbehövliga vinterkängor dök upp på rea slog jag till och bockade av en sån där tråkig utgift från listan. Kändes inte tråkigt att promenera utan att frysa om fötterna!

Att kunna (och vilja) soffjobba. Efter en sjukvecka med soffläge och Netflix (the OA! Intriguing!) har det faktiskt varit helt underbart att orka lägga några timmar på jobb. Även om det råkade vara helg. Att dricka rödvin, ha på Mello i bakgrunden och planera marknadsaktiviteter är förvånansvärt produktivt. Återstår att se om alla mina idéer håller även i måndagens nyktra ljus.

Att planera en meny enbart för mig! Och Liten då, men hon äter nästan allt. De andra har jag inte tagit hänsyn till alls! Därför är menyn helt vegetarisk och jag har njutit av Sofys valnötspasta, Skam-inspirerad bondomelett och vegetarisk gulasch. Jag har även ätit kakor till middag pga sånt man gör som gräsänka. Också vego dock!

Veckan som nu närmar sig sitt slut har sannerligen varit utmanande hälsomässigt. Tack gode Gud för penicillin och soffor att vila i! Nu vill jag vara frisk. Och för veckan som kommer tänker jag mig:

  • Jobbflow, hemmaflow och på sikt – träningsflow. Men det blir lugna aktiviteter tills penicillinkuren är klar. Promenader och yoga. Kanske växla upp till powerwalk mot slutet av nästa vecka och, hoppashoppas, lite styrketräning nästa helg?
  • Måndagsmys med vänner! Jag är själv med Liten några dagar till och imorgon får vi vardagsmiddag hos vänner. Så bra grej!
  • Sportlov…shelg. Storbarnen är hellediga och iväg på sina lovaktiviteter till på onsdag. Jag har tagit ledig på fredag och hoppas att vädret tillåter skridskoåkning. Eller Barnens Hus!
Gott och blandat från min helg: Släppa iväg Mellan med julklappsväskan till Stockholm. Mammahjärtat! – Storkok – Krya på dig-present – Promenadglädje – Valnötspasta, rödvin och soffjobb – Långfrukost – Varma fötter – Min bästa lekkamrat

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.