Jag har glömt hur man är bebismamma!

Bättre och bättre dag för dag! Lite ont i halsen fortfarande, lite svullen i bihålorna men med stort hopp om livet. Så vidare från sjukstugegnäll till något helt annat.

Mina storbarn är utflugna!

Visserligen bara tillfälligt. Stor och Barnafadern har dragit på skidläger med kyrkan. Mellan har fått följa med farmor till kusinerna i Stockholm. Kvar är jag och Liten och några stora frågetecken.

För jag vet inte vad man gör med bara en nästan-två-åring! Inte längre. En gång i tiden hade jag ju en toddler i samma ålder utan storasyskon men det är nio år sedan. Jag minns inte vad vi sysselsatte oss med. Det var säkert en hel del öppna förskolan, fika på stan och gå i affärer och sånt. Men då var jag ju ung och pigg…

Med större barn i familjen så blir det nästan alltid deras behov och önskemål som styr. Det är aktiviteter och kompisar och pyssel och bakning och ”kan vi inte åka till stan och gå i affärer och fika på café och gå på bio…”. Den minsta hänger liksom bara med. Dessutom är storasyrrorna de som sysselsätter och underhåller Liten mest hela tiden! Men nu har jag en helg med bara den minsta. Vad ska vi göra?

Det jag kommit på hittills är att låta henne stå vid diskhon och ”diska” samt att bada badkar tillsammans. Vatten är alltid en bra idé med nästan-två-åringar OCH med trettioåtta-åringar. Hon gillar inte att åka pulka men lekplatsen kan funka en stund trots minusgrader och snö – bara jag orkar. Duplo, tågbana och böcker resten av tiden. Och massor av bus och gos förstås! Åh, massor av kvalitetstid med den minsta, det är ju helt underbart!

Och så finns det ju snapchat-filter att roa sig med när fantasin börjar tryta!

4 reaktioner på ”Jag har glömt hur man är bebismamma!

  1. Hade Eskil själv hemma en hel dag alldeles nyligen och slogs av EXAKT samma tanke… det slutade med att vi byggde en koja (!!) och lekte i den, med ficklampa och bilar. Och så sa jag ”ska vi göra något alldeles förbjuuuudet och heeeeemligt som syrrorna aaaaaaldrig skulle få göra… ska vi äta lunch i kojan?” och Eskil var helt i extas och vi åt varsin macka och läste en saga och SOV tillochmed en stund! Mitt bästa moment med honom på… evigheter!!

  2. Att ”hjälpa till” i köket när man bakar eller lagar mat är väldigt populärt hos vår tvååring. Jag mäter upp och hon häller i, oftast kommer det mesta i skålen… Annars är det ju väldigt kul att rita eller kolla i tidningar, typ gärna mama eller vi föräldrar så man kan titta på andra bebisar och barn 😉 Eller bara parkera sig framför Bolibompa en liten stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.