Saturday Supersets

Helt serr, jag kröp ner i sängen strax efter 20 igår. På en fredag. Så himla vild! Läste ett tag och somnade sedan gott trots att övriga familjen levde rövare i huset.

Drygt nio timmar senare vaknade de yngsta och jag gick upp med dem med den där utvilade känslan i kroppen. Mega-pensio-varning men ÅH vad det är härligt att starta en lördag relativt tidigt, med en kopp kaffe och en knäckemacka för att få lite energi i kroppen och sedan byta om till träningskläder och dra till gymmet. Grymt pepp på ett pass som jag bestämt skulle fokusera på röva och discoövningar (dvs whatever jag fick feeling för).

Så här blev min gymtimme:

Ordentligt uppvärmning med rörlighetsövningar och aktiveringsövningar. Skulderpressar för att väcka ryggen, flygande hund för att bålpartiet skulle vara med i matchen och höftlyft, frog pumps och musslan för att få lite eld i baken. Fattaru inte vad jag jiddrar om? Googla!

Superset 1: Hip thrusts + Arnold-pressar. 4 varv av detta och 8-12 reps. Höftpressarna (svensk översättning på hip thrust, någon?) var tuffa idag men jag gav mig inte. Work that booty änna.

Superset 2: Bulgarian squats i TRX + Rygglyft med axellyft (viktplatta). 3 varv, 8-10 reps. Bulgarian är en megahatövning för min del så jag blir extra glad när jag känner att jag har kontakt och kontroll. Rygglyften i den däringa…ställningen (har uppenbarligen namn-afasi idag) nyper rejält i rumpan om du fokuserar. Burn!

Superset 3: Donkey kicks med gummiband + pullover på boll med kettlebell. 3 varv, 15-20 reps på kicksen, bra isoleringsövning för den stackars bakdelen. 10-12 reps på pullover.

Avslut: 4 x max ”rulla in boll-planka”

Lite obekvämt att sitta nu faktiskt. Ska lägga mig i soffan med en bok istället. Här råder ”Mellan på kalas och Liten sover”-lugn, det ska utnyttjas! Städa kan man göra när kidsen är vakna, gärna i form av ”vi leker Askungen och jag är den elaka styvmodern” alternativt ”Vi leker Annie och ni är barnhemsbarnen och jag är den elaka föreståndarinnan”, varsågod för dagens parenting advice.


 

2 reaktioner på ”Saturday Supersets

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.