Hashtag livspusslet

Idag jobbade jag hemma för att kunna åka med Stor till sjukhuset för en röntgenundersökning. Vi bor ju några mil från stan så det blir lite pussel för att slippa åka in till jobbet, hem och hämta barn, åka in till stan igen, hem för att lämna barn osv osv.

Det är sjuttielfte gången vi är på något sådant de senaste två månaderna för det har varit:

 • Hörseltest på grund av misstänkt hörselnedsättning.
 • Tandläkarbesök för att plasta sexårs-tänder.
 • Tandläkarbesök för att plasta 12-årständer.
 • Tandläkarbesök för att diskutera tandställning.
 • Tandläkarbesök för att ta avgjutning för tandställning.
 • Hörseltest igen för att det blev något fel på det förra.
 • Läkarbesök för att diskutera hörseltest. Där konstaterades att problemet nog är en stor polyp som ska opereras bort.
 • Läkarbesök för att kolla värkigt ben.
 • Röntgen av värkigt ben.
 • Magnetröntgen av värkigt ben.

Närmaste veckorna består av:

 • Operation av polyp.
 • Tandläkarbesök för att få tandställning.
 • Läkarbesök för att diskutera röntgenresultat av värkigt ben

Och detta är bara på de två äldsta barnen. Liten är cool än så länge.

Fast hon fick feber nu på eftermiddagen så imorgon blir det vab.

Tack o lov för att min arbetsplats är där min dator är. Hur gör ni andra? Ni som jobbar i skola eller vård eller andra ställen där man liksom inte bara kan jobba ikapp hemifrån på kvällen?!

Typisk oskön grej: se sitt barn i sjukhusrock på en brits.

6 reaktioner på ”Hashtag livspusslet

 1. Tycker ibland att jag hade behövt en personlig administratör i mitt privatliv. 3 kids 2,5&7 år. Både jag o min man jobbar som chefer och behöver vara på plats, kan inte jobba ikapp hemma 😬 Denna vecka har 2/3 varit sjuka men som tur är har vi farfar som tar mkt av vabben åt oss. Men annars är det logoped med mellan, barnmottagningen med liten och ögonläkaren med stor och ja det är lite meckigt. Men tänker och säger alltid till mina medarbetare att livet går före jobbet 😊 Försöker satsa på effektivitet när jag väl är där 😜

  • På sätt och vis kanske bra att inte kunna jobba hemma – då fokuserar man verkligen på barnen om man är hemma med dem. Men det är ett pussel, tack o lov för far- och morföräldrar! Här fick farmor vabba igår för att vi skulle få ihop det!

 2. Vi har 4 grabbar i åldrar mellan 13-2 år. Vi löser det genom att min man har hyfsat flexibelt jobb , jag jobbar skift som barnmorska . Super -krisar det frågar vi mormor eller morfar då det gäller tex tandläkarbesök eller dyl. Men visst är det roddigt i vardagen. Planering är à och o. Lycka till.

 3. Det är onekligen lite rörigt det där, särskilt när man bor utanför stan. Nu har jag ju inte barn men det räcker ju med en själv ibland. Och djur! Just nu pluggar jag ju och då skippar jag helt enkelt föreläsningar och liknande om något händer.
  Och eftersom jag drömmer om att starta eget vill jag också bli tids- och platsoberoende i största möjliga mån och då kan jag ju jobba när jag vill. Men det är ju fortfarande tidskrävande att flänga fram och tillbaka mellan hem, vårdcentraler och förskola eller vad det nu kan vara.
  Hoppas det blir färre sjukhusbesök och liknande för er framöver!

  • Ja en så flexibel arbetssituation som möjligt hjälper helt klart! Sen tar det tid. Men barnen går ju först, så klart. Och det lugnar väl ner sig till slut, det säger i alla fall vänner med äldre barn. Svårt att tänka sig när man är mitt i det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.