En vuxen kvinnas bekännelser

I måndags, efter en (EN) dag på jobbet så var jag sååå trött och Barnafadern var sååå trött efter att ha varit hemma med barnen hela dagen så vi bestämde oss för att inte vuxna mer den dagen och så köpte vi chips och godis och kollade på Netflix istället för att gå igenom barnens scheman på förskola och fritids. Nu har barnen inga tider inplanerade nästa vecka och vi får (återigen) fjäska för världens snällaste personal för att lösa det.

Vi har inget buffertkonto. Eller några sparpengar överhuvudtaget. Vi bara…lever, liksom. Detta är vårt enda och gemensamma nyårslöfte – att ordna en privatekonomi som två vuxna, heltids(ish)arbetande trebarnsföräldrar inte behöver skämmas över. Vi hade exakt samma löfte förra året. #fail

På grund av orsaker har Anticimex just varit här och ja, vi har fukt på vinden och ja, det har börjat växa mögel. Detta beror på att ventilationsmackapären inte fungerar. Vilket inte är så konstigt eftersom den behöver servas årligen och filtret ska bytas minst lika ofta. Vi har inte ens tittat på åbäket på tio år. Vem kunde ana att den där stora prylen på vinden hade en funktion? När vi köpte huset sa vi att vi nog behövde gå en huskurs. Sen glömde vi det i ett decennium. Happy tioårsjubileum huset, du hade nog önskat dig vuxnare invånare.

Så det där buffertkontot hade behövts nu eftersom Anticimex-kollen kostar 6.000 kronor och ventilationsreparationsservice-grejen kostar minst lika mycket och sen måste vi slipa (?) och anti-mögla (?) lite på råsponten (?) också.

Nu ska jag stoppa huvudet i sanden och skita i allt och kolla på Netflix i pyjamas (samma pyjamas som jag bar medan jag lotsade runt Anticimex-mannen i 1,,5 timme) . Kan bli vuxen nästa vecka. Finns det chips?

MVH snart 40

6 reaktioner på ”En vuxen kvinnas bekännelser

    • Det är ju ett moget beslut 🙂 (tror iofs lågenhet i Malmö kostar samma som hus i Mullsjö. Fast man slipper ju fixa mögeleländet själv kanske…)

  1. Älskar din ärlighet. Skäms vilken dålig koll min man och jag har, med våra medelklasshöga löner. Speciellt då jag är uppvuxen med en ensamstående mamma som var extremt ekonomiskt. Ibland undrar jag om det inte var just det som fick mig att bli så obrydd. Dvs skapa mig förutsättningar att inte behöva bry mig hela fiden. Jag vill njuta av varje krona, och så fort det är pengar över – resa. Har kommit till Sverige som krigsflykting och vad jag vill säga att allt det materiella är väldigt trevligt, men det enda ingen kan ta från en är ens minnen och upplevelser. Så även om ni inte har 200000 på sparkontot kommer dina barn värdesätta mer den helgen ni åkte till Stockholm eller spontan biobesök som gjorde deras mamma glad än om ni inte gjorde ngt men kunde renovera taket varannat år. Förlåt för svamel, det jag ville få fram är att du är grym på så mycket annat så det är skönt att det är ekonomi som är din svaga sida. Kunde varit något mycket mer allvarligt 😀

    • Åh, jag hoppas du har rätt :-). Än så långe har vi ju klarat oss… har inte behövt sälja huset liksom. Men lite bättre koll vore bra – vill ju kunna göra någon längre resa också! Växte upp med en mamma som fick vända på varje krona också, det var alltid precis så det räckte. Men det löste sig alltid och hon är den mest generösa jag vet. Kanske har jag omvandlat det till någon slags bekymmerslöshet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.