Hej sjutton

Jag inledde inte året sovande som jag hade trott. Jag fastnade i min bok (Emma Clines ”Flickorna”) och var tvungen att läsa klart. Sen var jag tvungen att googla loss på Manson-familjen. Hugaligen. En tämligen otäck start på det nya året men ändå. En femma på Goodreads är helt klart värd det!

Liten somnade vid åtta och sov sig igenom tolvslaget (vilket är rätt otroligt med tanke på allt oväsen). Mellan somnade i soffan, febrig och eländig. Stor stod ute i 45 minuter och beundrade fyrverkerier. Barnafadern låg i soffan och kollade Jack Reacher-film medan han läste Jack Reacher-bok. Och jag låg alltså i sängen och grät över att Sharon Tate begravdes med sin lilla bebis i famnen.

Sjutton har därefter inneburit långfrukost, långpromenad, långlek på lekplats och 175 cm lång vardagspolis (det vill säga yours truly) som skällde på (skit)ungar med smällare. Sen gåggade jag en runda i skog och vid hav för att burn off some steam. Vill så gärna kunna springa! Så himla käck grej ändå. Man kliver bara rakt ut och kör. Är utomhus. Blir trött. Blir dock dessutom totalt demolerad så det är inte värt det i längden men två gånger om året låtsas jag inte om mina kassa leder och springer ungefär tre kilometer på två timmar (det skulle på riktigt gå snabbare att gå).

Så startade sjutton för mig. Imorgon och på tisdag jobbar jag, sedan har jag några jullovsdagar till med kidsen när Barnafadern jobbar. The pralinätande days on the soffa är alltså förbi men det känns ändå gött att mjukstarta vardagen litegrann. Sjutton lär ha tillräckligt av den ändå.

Avslutade sexton med att fixa årets familjebild. Tionde året på raken! Det har blivit trångt i fotoautomaten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.