Dags att maxa

Årets sista månad y´all! Jag har inlett den med ett litet skrap i halsen och har därför inte tränat sedan i onsdags. Yikes!

Skoja. Ingen fara på taket, har inte blivit sämre och testar idag med en göttig promenad (i sol och snö!) och kanske kan köra veckans tredje gympass imorgon. Inget att hänga läpp över med andra ord.

Anyhoo. Mitt övergripande träningsmål för 2016 var att bli starkare än någonsin. Jämfört med cirka 99% av jordens befolkning i åldrarna 18-65 är det ett mycket mesigt mål eftersom jag är svaaaag. Exempel: Tränade med kollega i veckan. Hon testade marklyft för första gången ever och lyfte utan större svårighet 70 kg (mitt max). Grr. Men jag jämför ju bara med mig själv! Himla bra grej. Och jag slog mina tidigare personbästa redan i mars någon gång, ett år efter senaste förlossningen. Heja mig. Det lite luddiga målet ”starkare än någonsin” är alltså uppnått.

Så här glad efter senaste maxningen

Under hösten har jag fokuserat mer på styrkebiten i framförallt bänkpress och marklyft. Benböjen har jag ju backat på till den milda grad att jag typ bara böjer kroppsvikt eller gör mycket lätta frontböj. De mer specifika målen för året är: Att dra kroppsvikt i marklyft (75 kg) och bänka 40 kg. Nuvarande status är marklyft 70 kg och bänkpress 35 kg (1RM).

Marklyftet känner jag mig ganska trygg med. Det är bara att kötta på och försöka planera in ett par pass på storgymmet i stan där de har riktiga lyftarplattor till skivstängerna. Vad gäller bänkpressen behöver jag träna med en passare vid tillfälle så att jag vågar öka och får hjälp med att lyfta av och på. Any takers?!

Jag behöver också planera in passen till dagtid i större utsträckning (till skillnad från direkt på morgonen – är inte lika stark då) samt inte ”slösa energi” på andra pass. Tre tunga pass där jag varvar mark och bänk som huvudövning och så mitt promenadstreak. Räcker gott för att fylla upp december månad! Nu maxar jag!

Och sen, så fort tolvslaget passerat ska jag swinga kettlebells och svettas skiten ur mig!

Berätta om er decemberträning! Och har ni kanske redan tankar för 2017?!

11 reaktioner på ”Dags att maxa

 1. Har försökt ta tag i min vikt. Har väääldigt svårt att gå ner. Har alltid varit smal och har så svårt att identifiera mig med denna person jag ser i spegeln. Det värsta är att så fort jag missköter maten, dvs inte har några hämningar är det vips upp 2 kg, och de är såå svåra att ta bort, medan när jag tycker att jag äter bra händer det absolut inget. Har mellan 12-15 kg som jag vill få bort, och det känns helt omöjligt, men har nu delat det i 5 sprintar (är inne i IT världen, så jobbskada ;)) dvs 6 veckor á 3 kg * 5 gånger. Och det känns lite bättre. Är inne på vecka 3 på första sprinten och äntligen börjar kroppen vakna och fatta vad jag håller på med. 1kg ner 🙂 1/1 är slutet på den. Känns helt galet att köra det nu, men jag måste. För det kommer hela tiden nya saker som jag måste ”unna” mig. Så lika bra att prova sin självbehärskning nu, och min självbehärskning är inget att skryta med.

  • Smart att lägga upp det i sprinter! Det kanske jag får sno… Är lite i samma fas och försöker också tänka på det redan nu, ”trots” juletid. Annars blir det en månad (till) av obalans och det gör ju inte saken lättare sen. Heja dig!!

 2. Ett stycke passare anmäler sig härmed! Vi får hitta tid att gymma ihop i våra matchande tights 😉 Och så får jag draghjälp till gymmet. WinWin!

 3. Bra kämpat, det är ju underbart att nå målet om att bli starkare. Du är sann inspiration och sätter alltid bra ord på tankar😍Mitt mål för 2016 var att bli stark, en hel del kom emellan, våren flöt på bra tills pang min blindtarm att gett upp så akut operation, vilket sen blev överbelastning på höft (som alltid varit sned) så hela sommaren rehab/rörlighets träning. Början på hösten kändes allt bra igen och nu bygger jag för att bli stark och rörligt. ÄLSKAR 3D som jag nu kört 1 år. Så stark och rörlig blir mitt mål och sköta min mat😅 För 2017!!

  • Fy vad trist med massa stök med kroppen! Men vad bra att du byggt en riktigt stark grund nu – du har ju alla förutsättningar för att få världens bästa 2017!

 4. Jag kommer prioritera knäboj, mark och bänkpress i december samt att vistas utomhus i dagsljus.
  2017 blir nog ungefär detsamma men det skulle vara kul att testa något nytt (typ bugg, kickboxning eller pole dance) samt ta tag i löpningen lite.

  • Utomhuset är bra att påminna sig med… Och alltid kul att testa något nytt! Jag har varit sugen på att testa klättring länge. Är 2017 året för det kanske? Pole dance lämnar jag till de smidigare 🙂

 5. Du ser stark och glad ut 🙂 Kul med lite specifika mål! Är du framme nu viktmässigt (måste ju lägga in här att du ser toppen ut!)? Jag bygger bebis som beräknas komma ut i början av året (2/2) och funderar rätt mycket på hur jag ska komma tillbaka efter det. Efter en rätt tung graviditet med foglossning sedan v.20, sköldkörtelrubbning osv så vill jag verkligen bli stark och frisk igen. Att inte kunna ta en enda liten promenad är mentalt jobbigt (som du säkert vet). Tänker att fram till sommaren så får det bli fokus på att stärka magen och bäckenbotten, lite lättare styrketräning, massor av anpassad yoga och promenader. Eftersom jag inte ska amma hoppas jag kunna gå ner en del i vikt med.. Sedan till hösten hoppas jag att vara tillbaka lite mer som vanligt, mina vanliga hatha-pass, långa promenader och styrketräning/kettlebell. Vad tror du, som gjort resan några gånger? 🙂

  • Nej, inte framme viktmässigt! Har typ ”pausat” i ett halvår och fokuserat på annat men första tredjedelen av nästa år kommer ägnas åt detta. Och kommer jag inte i mina gamla kläder efter det så åker de ut :-). Jag känner mig stark och i form men är inte helt nöjd estetiskt ännu men det är sist på listan om det kräver för stor insats den här gången…
   Grattis till bebis! Ja, det år mentalt jobbigt men du kommer känna dig SÅ stark när bebisen är ute sen (även om du förmodligen är svagare än någonsin egentligen :-)). Låter som perfekt upplägg. Bygga en ordentlig grund i några månader, landa i allt det nya och sen öka på försiktigt. Sen kommer 2018 vara året för nya coola mål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.