Promenadstreak

I mitt flöde ser jag ofta run streaks hos de mer löpinriktade bloggarna. Det vill säga att springa varje dag under en period. En vecka, en månad, ett år. Eftersom löpning inte är min vän så har jag inte tänkt så mycket på det förrän häromdagen när jag insåg att jag inte tagit en lunchpromenad på en mindre evighet.

Jag är en inneråtta deluxe. Jag behöver och vill komma ut lite varje dag men med undantag för de korta transporterna till och från buss- eller tågstationen så är jag verkligen svår att få ut i utomhuset. I alla fall så här års. Under vår och sommar hakar även jag på #utomhusärbäst-sekten men nu är det mörkt och kallt och det är så många plagg som måste tas av och sedan på och det är helt enkelt väldigt olockande…

Cue promenadstreak! Varje dag tills året är slut (and beyond, får vi la tro) så ska jag ut på promenad. Oavsett väder och känsla. Jag har inga regler för detta annat än att det inte räknas att gå till busshållplatsen. Om det sen är lunchpromenad eller innan läggdags, en timme eller tio minuter spelar ingen roll. Jag måste bara ut och påminna kropp och knopp om att luft kan vara färsk och dagsljus faktiskt existerar, även i midvintermörkret.

Världens lättaste streak tänker ni. Så häng på!

(Hundägare räknas inte ;-))

10 reaktioner på ”Promenadstreak

  1. Bra idé! Jag har en tanke om ”daglig fysisk aktivitet” fram till årsskiftet. Det är så himla värt! Och för mig funkar det jättebra att inte ha tids- och mängd-aspekter. Att verkligen vara nöjd när jag har promenerat till affären istället för att hoppa in i bilen. Det måste inte vara ett jättehårt träningspass.
    Heja dig som peppar så bra!

  2. Bra streak! Jag är asadålig på promenader men tog en idag i alla fall (soligt och 10 grader varmt i Holland :)) Kan jag räkna min transportcykling som promenad månntro?

  3. Jag är på from idag då 😉 Efter en segdragen förkylning så har kroppen inte riktigt velat vakna. Promenader är bästa sättet.

  4. Lyckliga du som bor där det finns gatljus!!!
    Men jag är inte den som är den… Jag är på! (har ju en rackarns snygg reflexväst. Och med pannlampa kan det vara läge att utmana mörkerrädslan) Kan ju knata några varv runt gården åtminstone. Gillar det där utan tidsgränser liksom. 10 minuter runt gårdslampan är också något man mår bra av liksom.

  5. 😂😂 åh jag som är hundägare får tillåta mig själv att bara vara inne en dag ibland. Inte alltid sno åt mig promenaderna..

  6. Mäh! Jag som tänkte – lätt! (Har två hundar) Får hitta på nåt annat streak då. Kanske att använda chinsräcket som sitter i dörröppningen bredvid köket varje dag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.