Tre till fem

Ganska enkelt egentligen. Sannerligen inte rocket science. Tre till fem pass i veckan vill jag träna.

Tre pass med styrkefokus och just nu tung styrka, basövningar. Ett pass med marklyftstema. Ett med bänkpress och det tredje med benböjsfokus. Sedan får passen gärna innehålla pulshöjande cirklar och assisterande övningar som bränner i musklerna men fokus, och prioriteringsordningen, är just den.

Sen vill jag gärna köra ett kort och intensivt HIIT-pass av något slag. Traska iväg på en powerwalk eller två. Allt beroende på veckans schema och dagsform.

Vardagsmotion förstås.

Veckans träning är inte direkt enligt önskemålet men good enough.

  • Tisdag: Powerwalk och ett styrkepass på gymmet med marklyft som huvudövning och flåsig helkroppscirkel som avslutning
  • Lördag: Powerwalk eftersom kropp och knopp inte orkade något mer intensivt
  • Söndag: Gymbesök med bänkpress som huvudövning följt av några supersets som jobbade igenom kroppen. 

Vardagsmotion till belåtenhet tack vare flängigt liv. I snitt drygt 10.000 steg per dag (inklusive träning/powerwalks).

Tänk om jag dessutom kunde förmå mig att landa på yogamattan oftare också. Ta med mig min kopp varmt citronvatten och slå mig ner med min andaktsbok. En stunds stillhet innan dagen börjar på allvar. Och finns några minuter över kan jag mjuka upp kroppen med snälla rörelser. Vakna till en ny dag. Eller avsluta dagen innan sängen kallar. Det får bli min ambition för veckan som kommer!

Inte raketforskning men ibland ändå lika utmanande att få ihop vardagslogistik, nattsömn och dagsformer på ett optimalt sätt. Får ni ihop det?

Låt inte hennes ljuva uppsyn lura er. Hon var rätt sur för att kroppen kändes seg, greppet kändes svagt och magen spände alldeles ovanligt mycket mot byxlinningen.

2 reaktioner på ”Tre till fem

  1. Ush svårt det här. Bor 2 km från jobbet så jag försöker gå varje dag istället för att cykla. Så jag har det ganska bra med vardagsmotion. Försöker snitta på 14000 steg per dag. Använder mig av min fitcharge som måttstock. Om den säger att jag har förbränt 2300 kcal då jag har haft seg dag, så jag försöker ligga på 2500. Det stämmer ju inte med verkligheten, men en bra måttstock för mig. En dag på helgen tvingar jag ut hela familjen på långa skogspromenader och då når jag även 3000kcal. Tränar mån, ons, fre efter SS, och försöker få in lite olika HiiT en dag på helgen. Fungerar än så länge. Har svårt med kontinuitet speciellt då jag inte ser något skillnad i varken kroppen eller kläder, men blir ju starkare ifs känner jag på vikterna. Har varit väldigt duktigt i 5,5 vecka sen åkte jag på förkylning i 1,5 vecka. Men nu är jag tillbaka på banan. Så stolt. Hoppas kroppen kan visa det också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.