Trebarnschockad gånger tre

Igår fick jag en reprimand av tågvärden. Jag hade inte fyllt på mitt månadskort och frågade snällt om det var okej att jag fyllde på innan hemfärd. Det var det. Men när hon gått en bit i gången vände hon sig om och sa ”Det är bra att planera såna här saker i förväg”. Då ville jag

STÄLLA MIG UPP OCH SÄGA ATT JAG HAR DUSCHAT OCH FÅTT PÅ MIG KLÄDER OCH SMINKAT MIG OCH SEDAN VÄCKT TRE BARN OCH FÅTT PÅ DEM KLÄDERNA SOM VI LADE FRAM IGÅR KVÄLL OCH FÅTT PÅ DEM REGNKLÄDER OCH INTE GLÖMT RYGGSÄCKAR MED GYMPAPÅSAR OCH FRUKT OCH LÄMNAT DESSA TRE BARN PÅ TRE OLIKA STÄLLEN OCH KRAMAT OCH PUSSAT (BARNEN) OCH PARKERAT (BILEN) PÅ PENDELPARKERINGEN OCH HUNNIT TILL TÅGET I TID FÖR ATT FÅ IN EN HEL ARBETSDAG PÅ KONTORET OCH JAG PLANERAR ALLT HELA TIDEN MEN JAG GLÖMDE FYLLA PÅ MITT MÅNADSKORT MEN KOMMER STÄMPLA I EFTERMIDDAG OCH DÅ HAR JAG GJORT RÄTT FÖR MIG ÄVEN FÖR MORGONTÅGET!

Men det gjorde jag inte. Jag sa ”självklart” och skrek lite på insidan.

Jag är trebarnschockad. Igen.

Första gången var, förstås, när Liten kom.  Från två relativt stora och självgående kids till två stora och en pytteliten väldigt osjälvgående. Det var underbart med en bebis igen men också överväldigande. ”Tre är för många men två är för få” har jag ju sagt förr.

Landade till slut och då var det dags för nästa chock – när jag började jobba. Liten var fem månader och Barnafadern och jag delade (han var hemma tre dagar, jag två) och det var underbart och superhärligt på många sätt och samtidigt en omställning från pyjamasförvirring och ”sov när bebisen sover” till skarp på viktiga möten i rena kläder. Ändå, insåg jag till slut, en oerhört lyxig tillvaro att en vuxen är hemma hela tiden.

Ni ser ju hur chockerande de är!!

Och när jag vant mig vid det så var det dags för chock numero tre. Båda vuxna jobbar, alla barn på skola, fritids och förskola. Alla ska iväg, alla ska utfodras, alla ska ha kläder på sig, gympakläder och matsäckar och fioler och galonisar ska kommas ihåg. Här befinner jag mig nu! Dessutom ny klass och nya lärare för Stor. Mellan har lämnat förskolans trygghet för skola och fritids. Och Liten alldeles nyinskolad på förskolan.

Vardagen kompliceras lite ytterligare av Barnafaderns schema som är lite snurrigt i några veckor till. Jobblogistiken sätts på prov för att barnen inte ska behöva vara på förskola/fritids från 06.30 till 18. Dagarna är så röriga nu att jag inte riktigt vet vilken dag det är eller vem som ska hämta och lämna eller hur eller när och jag glömmer lunchlådor och att äta frukost och utvecklingssamtal och allt trots noggranna kalendernoteringar. Det blir bättre va? Säg att det blir bättre…

Tack o lov att jag kan vara relativt flexibel och för att vi har en hjälpsam farmor nära. Det tar lite tid att vänja sig vid varje förändring tycker jag men till slut blir det rutin. Thank God. Älskar rutiner!

Någon mer trebarnschock ser jag inte i min framtid. Fast de kommer ju bli tweenies och teenies lagom till att jag hamnar i klimakteriet…

7 reaktioner på ”Trebarnschockad gånger tre

  1. Iiiiii …. eller kanske snarare lejonvrål! Jag hade exploderat men man får väl förstå konduktören också, de måste bli sjukt trötta på alla som glömt, det händer ju då och då. När det gäller barn så måste jag tyvärr säga att tonårstiden är värst, oavsett om de är rebeller eller hyfsat skötsamma. Till exempel: Våren innan avslutningen i 9:an … så mycket känslor, så mycket kompisfokus, så mycket som händer … hela livet står inför dörren … tre år senare … studenten … Phu! Och man är ju så glad över att ha dem!!

  2. Känner bara sååå mkt igen mig. Mina är 7, 5 och 2… och jag skulle vilja ha en egen administratör för att få ihop livet ibland 😂😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.