Om kläder, (säker?) stil, kapselgarderober och insta-inspo 

Jag är ingen fashionista. Men jag gillar kläder, bryr mig om vad jag har på mig, tycker ibland att jag får till det bra men ganska ofta att det blir nja. 

När jag gick ner så där mycket i vikt för fem år sedan fick jag köpa ALLT nytt. Inget i min garderob är alltså äldre än fem år (min bröllopsklänning är dock sparad på vinden). Sen har jag varit gravid (och gått upp i vikt) igen, gått ner i vikt igen men kommer inte riktigt i alla kläder från innan Liten. Än, i alla fall. En hel del passar nu men känns ”nja” eller rent av ”hell no!”. Mode och smak förändras ju…

Jag har lyssnat på Säker Stil-podden sedan den kom till och inspireras verkligen till att hitta min stil och satsa på riktigt bra nyckelplagg osv. Nu har själva satsandet bara skett i listform än så länge eftersom jag inte har min vanliga storlek förrän nu/snart.

På Instagram har det poppat upp flera underbara konton som också inspirerar mig väldigt mycket. Jag har väl följt en del fashionkonton innan men det är liksom inte relaterbart. De är för rika, för unga, för smala, för dyra designerplagg, för ofta i exotiska miljöer… De jag hittat till nu är förvisso gorgeous men också mammor, med vanliga jobb, cykelpendling till jobbet, lekparken på eftermiddagarna, olika kroppar osv. Mycket mer inspirerande för mig! Och allt fler verkar joina den här rensa-garderoben-crazen. Vissa satsar på kapselgarderob (som Miniroben), andra på köpstopp (som ytligtochinnerligt), ytterligare någon på hållbart mode (Som Ceciliastaalhandske). Hulkens_ytligheter satsar på #livetärförkortförtråkigaoutfits (<– underbar inspo!).

Själv samlar jag outfitsbonanzan på Beataslookbook. In och följ om du inte får nog av mina selfies!

Anyhoo. Rensade igenom min garderob (igen). Har fortfarande en och en halv låda med ”passar inte än” som jag får ta ställning till framåt jul (oavsett om de passar då eller  ej). Jag har också en ”mellanlandningslåda” där några plagg jag verkligen inte kan bestämma mig för ligger. Om jag inte använt dem framåt våren så ryker de. Sommarkläderna har hamnat i en egen låda också. Shortsen och sånt. Väldigt få plagg faktiskt.

Kvar finns cirka 45 plagg. Då räknar jag inte träningskläder, underkläder, pyjamas eller den lilla lådan med hemmamyskläder (som också rensats rejält!). Alltså, 45 plagg (byxor, t-shirts, kjolar, skjortor, blusar, kavajer, koftor, en klänning…) som jag tror att jag använder regelbundet. Ett snabbt överslag gav vid handen att jag skulle kunna plocka ut 15 av dem utan att direkt sakna dem (behöver jag verkligen tre snarlika beige blusar?). Ändå kunde jag inte riktigt göra det nu. Därför har jag anammat det gamla knepet att hänga galgen åt fel håll, så att jag om typ ett halvår ser vilka plagg som fortfarande inte använts. Då ryker de!

Varning: Det är dyrt att rensa garderoben. Inser vilka luckor jag har (Färg! Festligt! Office! Accessoarer!) och har långa listor på allt jag vill fylla dessa luckor med. Vissa grejer vill jag satsa på bra kvalitet (som den perfekta svarta kappan), annat kan vara lite mer kortlivat ”pynt” (som en bomberjacka i leopardmönster). I vilket fall som helst så vore den där triss-vinsten bra nu, tack.

En reaktion på ”Om kläder, (säker?) stil, kapselgarderober och insta-inspo 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.