Bad Mom moments

Såg filmen Bad Moms för några veckor sedan. Tyckte den var riktigt rolig faktiskt, om än väldigt låg humor. Jag har väldigt låg humor så perfect match för mig. Stor igenkänning i många saker (men inte alls i hur sjukt snygga de är hela tiden och de höga klackar de konstant har på sig) och särskilt fint var det lilla extramaterialet i slutet där skådespelarna satt med sina IRL-mammor och pratade moderskap. Mammorna bekände vissa tokigheter. Döttrarna förklarade hur mycket de älskar sina mammor trots tokigheterna.

Om mina döttrar kommer göra samma sak när de är vuxna återstår att se men själva bekännelsen kan jag väl komma med direkt, keeping it real osv osv. Här är några bad mom moments från igår.

1. När jag hämtade barnen visade det sig att Stor stukat foten lite och absoluuut inte kunde gå på den, än mindre städa sitt rum vilket var min plan. När jag sa till Mellan att ”då får vi hjälpas åt med städningen så får Stor passa Liten i soffan” så visade det sig att Mellan hade sååå ont i fingret och absolut inte kunde röra sig. Då sa jag ”Nähä! Men då kanske ni ska ta och hitta en annan familj att tillhöra för i den här familjen hjälps vi åt!”. Tårar all over the place.

2.  När jag avbröt städningen efter fem minuter för att laga mat eftersom alla höll på att dö svältdöden så tappade jag, förstås, en hel (tillagad) kyckling på golvet. Då svor jag högt varpå barnen frågade om det där var ett fult ord. Mitt svar? ”Det var ett jävligt fult ord men en jävla dag i månaden får vuxna kvinnor för fan svära så mycket de vill, det kallas pms-kulminerar-dagen och är ett jävla helvete!”. Hashtag moget. Såg hur Litens språksynapser gnistrade av inlärning och räknar kallt med att hennes nästa talade ord kräver censur.

3. När ingen åt av middagen (förutom Liten som åt massor och slängde lika mycket massor av ris på golvet) så suckade jag till slut uppgivet ”Om ni bara äter upp grönsakerna så köper jag godis sen och så ligger vi i soffan resten av kvällen och ni får vara uppe hur länge ni vill så länge jag får gå och lägga mig när jag vill”. De åt upp grönsakerna. Och när Barnafadern kom hem vid 21 så fann han en sovande fru och vakna stor-barn i ett hav av godispapper.

De åt i alla fall sina grönsaker. Score!

 

15 reaktioner på ”Bad Mom moments

 1. Hahahaha! Klockrent!! Och du har fångat hur det kan vara på pricken! 😂
  Såg förresten Bad Moms på bio och jag skrattade tills jag grät, inte kunde andas och snoret rann.

 2. Alltså jag dör så underbart du skriver! 😀 Jag förstår att det inte var så underbart när allt hände, men du beskriver allt på ett otroligt träffsäkert och underhållande sätt. Älskar sådana här inlägg! (Inte bara pga att du skriver så roligt, utan snarare framför allt pga igenkänningsfaktorn).

  Hoppas att du blivit kompenserad genom en underbar fredagskväll! 😍

 3. Din uppriktighet och träffsäkerhet är fenomenal! Herre gud vad jag skrattade och check, check, check – känner igen mig i allt. Mutor, hot, passivt aggressiv, bestörta barn som jag har skadat för livet pga att jag förvandlas till en labil pms-morsa titt som tätt.

  Ha en fin helg och vila upp dig och var snäll mot dig själv. 🙂

 4. Hittade din blogg via Joho som länkade till den och har läst den ett bra tag men är en sådan där mes som inte kommenterar men nu måste jag göra det. Tack för en underbar och träffande beskrivning av vardagslivet 🙂 Älskar dina ärliga träningsinlägg också. Fortsätt så! Hälsningar Alexandra

 5. Herregud, sitter o skrattar så tårarna rinner här. Stor igenkänning på alla 3 punkterna!!! Saker man före barn aaaaaaldrig skulle göra eller säga…. Ibland orkar en helt enkelt nte😂😂😂😂

 6. Du är så härlig! Och går du inte i klackarna 24/7 :O! Du får inte chocka mig så. Du är min främsta modeinspiration, har tom köpt en kjol i fejk skin för jag tyckte du är så snygg i sådana kjolar.

  • Men JAG har ju inte ens en fejkskinnkjol! Vill skaffa dock men har just blåst hela månadens pengar på gröna lund och sånt. Så jag får hoppas att sommarvärmen fortsätter ett tag till ;-).

   • Ja det har du rätt i, men du ser väldigt snygg ut i de pennkjolar och detta är liknande. Köpte min från vila för 350 och den är ljuvlig. Finns i många olika färger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.