Spontanstockholm

Spontan Beatatjata är inte två ord ni är så vana vid. Kanske kan jag uppfattas som spontan men mer i bemärkelsen flamsig, hashtag självinsikt. Annars är jag snarare strukturfascisternas enväldiga ledare och får en smärre livskris när väderappen säger sol och jag har tänkt gummistövlar.

Så när jag för någon vecka sedan fick en förfrågan att vara med på en skojig grej i Stockholm en fredag eftermiddag så tänkte jag först ”det går aldrig, då är det ju städtid”. Sen insåg jag att jag väldigt gärna ville åka och Barnafadern tyckte vi skulle dra hela högen, bo en natt på hotell och förlänga sommarkänslan.

And we did. Tropiska dagar med barbent och barärmat från morgon till kväll. Det är vad jag kallar sommar! Så till den milda grad att vi fick ännu mer spontanfeeling och bokade på en hotellnatt till.

Här måste jag flika in att om jag i framtiden, likt många gånger tidigare, skriver om att vi aldrig lyckad få ihop något sparkapital och att jag inte riktigt fattar vart pengarna tar vägen så får ni hänvisa till detta inlägg. För när det väl dyker upp lite extra pengar (typ skatteåterbäring) utöver de som krävs för vardagens rundgång så känner vi oss som Joakim von Ankisar fast utan snålheten, och sätter sprätt på alltsammans. Rätt härligt ändå. Påminn mig om att jag sagt det.

Så. Vi har varit på stan och druckit frapinos. Jag har gjort en grej som jag kanske kan berätta mer om framöver och som åtminstone kommer vara en ”en gång åkte jag till Stockholm och gjorde det här, himla kul erfarenhet!”-grej. Vi har ätit pizza och donuts i en park. Vi har vandrat över broar en vacker sommarkväll. Vi har hotellfukostat i oss pannkakor med nutella. Vi har överraskat barnen med Gröna Lund. Vi har träffar syskon och syskonbarn. Vi har varit på Hillsong och P* to the L** vilken härlig upplevelse! Vi har varit tillsammans, vi fem, och satt punkt för den underbara sommaren 2016 och nu är det faktiskt helt okej med höst för min del, I can take it.

Och det säger jag inte bara för att det ösregnar och temperaturen är 13 grader lägre än igår.

img_4566

*Praise

**Lord

En reaktion på ”Spontanstockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.