Sommarläsningen

Om ni följer mig på Instagram så har ni sett alla böcker jag läst under semestern (och annars också). Det är kanske konstigt att posta en massa böcker i ett träningsflöde men jag ownar min konstighet. Träning och böcker är ju liksom på min topplista över favvogrejer så det är logiskt ändå.

Jag finns också på Goodreads numera men oj vad svårt jag har att betygsätta vissa böcker. Jag går liksom på läsupplevelsen. Boken är förvisso en stor del av upplevelsen men andra saker spelar också in. Hur jag kände mig när jag läste, hur vädret var, om jag var utsövd, om jag åt något gott till… Så ha det i åtanke om ni undrar över vissa betyg.


Dessa böcker har jag läst i sommar (juni-juli-augusti). Alla läsvärda på olika sätt. Med ett undantag. En bok läste jag tre kapitel på och bestämde mig sedan för att världen innehåller för många bra böcker som jag aldrig kommer hinna läsa, att då lägga tid på en dålig går bara inte.

Makalösa:

 • Morgon i Jenin (Susan Abulhawa)
 • Sörja för de sina (Kristina Sandgren)
 • Jag heter inte Miriam (Majgull Axelsson)

 

Rekommenderas å det varmaste:

 • Kanske är det allt du behöver veta (We were liars, E Lockhart)
 • Dumplin´ (Julie Murphy)
 • Sharp Objects (Gillian Flynn)
 • Hustrun (Meg Wolitzer)
 • Kvinnan på tåget (Paula Hawkins)
 • Generation Loss (Elisabeth Hand)

 

Läsvärda:

 • Som stjärnor i natten (All the bright places, Jennifer Niven)
 • Sommaren jag blev vacker (Jenny Han)
 • Århundradets kärlekskrig (Ebba Witt Brattström)
 • Du (Caroline Kepnes)

 

Äsch, hoppa över:

 • To all the boys I´ve loved before (Jenny Han)

 

DNF (did not finish)

 • Försoningen (Amanda Schulman, Hannah Widell)

Sommarens repris:

 • Alltid Amber (Kathleen Winsor). Hjälp alltså. Den är verkligen helt värdelös, ofeministisk i kubik, förfärligt dravel och alldeles, alldeles underbar. Typ. TonårsBeata slukade den. Vuxna Beata behöver skämskudde.

Höstläsningen ser lovande ut! Jag håller på med sista boken om Maj (Liv till varje pris) och den hyllade ”Simma med de drunknade”. Jag lyckades få bibliotekarien att köpa in hela Madaddams-serien på engelska och de väntar nu på mig på bibblan, tillsammans med flera andra böcker jag bokat. Mitt enda problem just nu är att så många reservationer kom samtidigt att jag omöjligt kan läsa ut alla under en låneperiod… Kärt besvär helt klart!

3 reaktioner på ”Sommarläsningen

 1. Hihi, vi verkar ha samma smak på böcker!Och kanske samma inspirationskälla (mellanradernapodden)? 🙂 Det där liknar sommarens läslista här med. Ska hämta ut Dumplin’ i eftermiddag och ser verkligen fram emot den. Jag har inte riktigt blivit kompis med Goodreads ännu, men det är väl så att det tar lite tid innan den blir träffsäker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.