Sommaren då, nu och sen

Juni:

 • Mycket jobb och avslut på stora jobbprojekt och genomförande av event.
 • Oerhört trevligt medarbetarsamtal och formalisering av min nya roll (som jag haft sedan förra hösten) gör mig verkligen taggad för höstens utmaningar
 • Ledig midsommarvecka för att volontärsarbeta i storkök – jätteroligt och givande, upprepas definitivt nästa år!
 • Sociala kvällar i olika sammanhang när sommarminglen avlöste varandra.
 • Till slut semester – efterlängtad och välbehövlig

Storköks-Beata

Juli:

 • Tre veckor på Holmen och samma konstaterande som alla år – vi behöver ingen charter. Vi vill bara vara där. Med båtturer och krabbfiske och altanhäng och träningspass och havsbad. Sista veckans värmebölja laddade batterierna för hela hösten, hoppas jag!
 • Många träningspass. Typiskt sommargeggande med improviserad träning och ett par crossfitpass på fotbollsplanen i vanlig ordning.
 • Sista veckan på hemmaplan med fortsatt slappande. Barnen har lekt med vänner, vi har läst böcker, badat ibland, fixat småsaker när vi fått feeling…

Träningen och badandet

Augusti:

Sommaren är inte slut än men semestern är det. Barnafadern börjar jobba nu och jag roddar kids kommande vecka. Sedan börjar även jag att jobba men varvar det med inskolning av Liten på förskola. Först framåt slutet av augusti väntar den nya vardagen med cirka 90% jobb för både mig och Barnafadern, lämna och hämta på förskola och fritids osv.

Augusti är fortfarande sommar men med den där sköna, långsamma återgången till vardagsrutiner och sug efter nystart. Förhoppningsvis får vi fler varma dagar med strandhäng. Jag försöker hålla augustis helger fria för sommarlovsfeeling. Andra augustisaker på min lista:

 • En träningsfri vecka. Under semestern vill jag maxa träningen men när vardagen börjar känner jag att det kan vara läge att vila en vecka och låta kroppen acklimatisera sig till nya rutiner. Kanske nästa vecka?
 • Astrid Lindgrens Värld sista helgen innan skolan börjar, det blir vårt avslut på sommarlovet!
 • Rensa och röja i garderoben. Sommarkläder hänger ju kvar ett tag till men måste anpassas för kontorslivet.  De gamla urtvättade och lappade blå shorts jag levt i hela sommaren funkar inte längre…
 • Planera husprojekt. Vi vill verkligen inte fixa med för stora grejer på semestern, då ska man vara ledig! Innan sommaren la vi om plattor och grejade på vår uppfart. Nu ska vi byta ut lite av panelen på garaget och måla det. Jag tänker mig ett par helgers arbete i slutet av augusti, början av september.
 • Frisören! Första frisörbesöket efter sommaren är nog årets bästa!
 • Date med min man. Inte en enda dag eller kväll har vi haft för oss själva under semestern. Nu är det dags! Drömmen vore ju med övernattning men jag får alltid dåligt samvete av att be andra ta hand om alla våra barn alltför länge…
 • Blogga igen! Vill ändra runt lite, få ut allt det där jag vill skriva om men som inte riktigt känns som rätt forum här.
 • Och så de sedvanliga höstplanerna förstås. Med drömmar och listor och allt det där som hör augusti till. Säker stil i garderoben, ta hand om hud och hår, vara en balanserad, pedagogisk, energisk mamma och fru och allt annat som kommer vara bortglömt mot slutet av september ;-).

Blått och vitt är tydligen sommarsäker stil för mig.

Hur har er sommar varit hittills och vad händer framåt?

 

 

9 reaktioner på ”Sommaren då, nu och sen

 1. Låter som ni har haft en härlig sommar, och som att du mår väldigt bra just nu? 🙂 Tummen upp! Här har det inte blivit någon träning alls, då jag är gravid och har varit komatrött och illamående (usch, jag vet att jag som haft normala besvär inte får gnälla. Har ju läst om dina graviditeter, och efter dessa veckor är jag helt galet impad av att du orkat tre gånger. Lång parantes…). I vilket fall börjar jag komma tillbaka lite mer och kan ta mig ut på lite promenader utan att spy i närmsta buske, och kan äta mer normal mat istället för flingor och mjölk. Så jag ser fram emot att ta hand om mig själv nu med promenader, yoga och gärna någon styrketräning. Har du några tips/gamla blogginlägg om hur du tränade under graviditeten? Är just nu svag och stel, så behöver både jobba på rörlighet och styrka så jag orkar tills bebis kommer- och efter. Känner mig så osäker på området just nu, trots att jag tränat och yogat en hel del i mitt liv….

  • Jag har det verkligen bra och jag mår bra (förutom en onödig släng av något förkylning/magbacill). Grattis till bebis i magen! Och du får visst gnälla. Alla gravida har oändligt med kapital på gnällkontot tycker jag :-). Sen förstår jag inte själv hur jag orkade tre gånger, hela graviditeterna men det är ju en annan sak… Har en tagg som heter ”gravidträning” (länk nedan) och där finns lite samlat. Observera att jag inte är någon expert men det kändes skönt att vara någorlunda aktiv (eller vad man ska kalla det när man är sängliggande 18 timmar per dygn…). Dels körde jag mammamage-appen under graviditeten, det rekommenderar jag verkligen (finns instruktioner om hur man använder den som gravid). Sedan körde jag gravidyoga och gravidpilates på Yogobe vilket var toppen, då behövde jag inte fundera över vad som var okej eller inte. Sen lite anpassad styrketräning och konditionsträning på crosstrainer. Man kommer in i rätt tankesätt snabbt ändå, tyckte jag! Finns ju många som bloggar och youtubar om det. Skulle dock satsa på de svenska experterna (typ lofsans, olga rönnberg osv). Tyckte att en del amerikanska tips som jag såg var väldigt what NOT to do (enligt vad våra svenska experter har lärt oss om tex bålstöd osv).

   https://beatatjata.wordpress.com/tag/gravidtraning/

   • Du ser verkligen glad ut tycker jag, livsglädje liksom! Så härligt. Tack snälla för alla tips. Jag har som sagt bara kämpat med jobb och det man måste försöka klara av varje dag, och resten av tiden har jag sovit och spytt. Nu när det börjar vända känner jag mig HELT lost på området. Har promenerat och yogat i veckan iaf, kunnat äta bra och känner mig så glad över att vara lite tillbaka. Ska kolla upp detta med mamma-mage appen (då jag redan har den, utan att ha varit preggo innan). Sökte på lofsan och hittade lite bra färdiga pass också 🙂 Nu ska jag grotta ner mig i din tagg med!

     • Tack, det hoppas jag också 🙂 Nu har jag fått en liten kula också, och börjar förstå att jag faktiskt inte bara är ”sjuk” (så känns det ju verkligen när man knappt orkar titta på tv) och under isen, utan faktiskt har något mysigt att se fram emot. Bara det gör nog allt lite enklare.

 2. Det låter som ni ar haft en bra sommar och planerna framöver låter väl genomtänkta: Själv har det inte blivit så mycket träning som jag hade tänkt mig. Men vad gör det?! Jag ska hotta upp träningen nu när det är två veckor kvar på min semester. Det har blivit lata dagar på stranden, grillat mycket och en tripp till huvudstaden (som tog på alla krafter med två shoppingsugna döttrar:)

 3. Vilken härlig sommar ni haft! Det har vi också. Resa till Gotland och se mycket vacker natur, resa till Oslo. Där träffade hela familjen en tjej som jag lärt känna via internet. Mycket träning har det blivit under semestern och roliga utflykter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.