Med Betty på The B-Room


Det har redan gått ett par veckor sedan vårt besök på B-Room. Men peppen håller i sig! En Betty i hennes eget ”Room” i Växjö är svårslaget och rekommenderas ALLA oavsett träningsintresse, bakgrund och nuläge. Hennes nya gym är dessutom helt fantastiskt. En liten gymdel med skivstänger, fria vikter, kabeldrag och bänkar typ. En övervåning som är som en kombination av den roligaste lekplats du varit på och Christian Grey´s snuskrum. Stor njutning utlovas. Och smärta. Och ja, vi stannar där.

Vår förmiddag med Betty började med att kolla igenom kroppens rörlighet och eventuella svaga länkar. Vi följde Bettys instruktioner och gjorde diverse rörelser medan hon betraktade och satte poäng. Jag är inte så himla illa ute ändå, särskilt inte med tanke på graviditet osv. Betty är mammamage-certifierad och kollade bålaktiveringen (toppbetyg) och magmuskeldelningen (obefintlig).  Men min högra glutt (rumpa alltså) sover! Annars bra rörlighet (med undantag för fotlederna vilket mest beror på reumatismen), schysst aktivering till och med i skulderpartiet och med lite hjälp ska det nog bli folk av mig med till slut.

Mammamage-koll!

Vi flyttade sedan ner i gymmet där vi gjorde en hel del aktiveringsövningar för just rumpan och gick igenom tekniken för grundlyften. En liten korrigering här, ett litet tryck där och plötsligt fattar jag hur marklyft ska gå till (gäller bara att komma ihåg allt när det väl gäller!). Samma i bänkpress, med fötterna på viktplattor istället för på golvet och bam! där var hela rumpan plötsligt med i lyftet också! Jag marklyfte på mitt personliga rekord 65 kg utan större problem trots att vi vid det laget varit igång i två timmar redan. Jag ser många PB i min framtid!


Vi avslutade förstås på övervåningens lekplats igen. Efter ett rörlighetsblock körde vi fokuserad styrka med kettlebells i några set. Sedan följde tre flåsiga block där vi fick leka med alla roliga prylar. Film finns på Instagram! Så fantastiskt roligt och energigivande.


Jag känner mig rustad att ge mig på en period med styrkefokus nu. Jag har mina utmaningar men jag kan grundrörelserna och jag känner mig kropp – det räcker. Åtminstone säger Betty det och jag tror på Betty! Jag siktar inte på någon prispall, bara på utmaningar för egen del. Fram till semestern ska jag testa ett upplägg ifrån Betty som är baserat på Wendler 5-3-1. Just det upplägget känns perfekt för mig som borde vill ha kakan (styrkedelen) och äta den (flås- och geggdelen). Låt oss bara (försiktigt!) hålla tummarna för att mina händer orkar!
Det här med proffs alltså. En himla bra grej! Veckodate med PT vore förstås väldigt lyxigt men kan jag få stämma av med Betty ett par gånger om året är jag nöjd.

8 reaktioner på ”Med Betty på The B-Room

  1. Betty är underbar! Går hos henne nu och idag fick hon fick mig att känna mig STARK! Ett stycke skivstång, en peppande instruerande pt och jag blir en riktig amazon (i huvudet iaf 🙂 ), trots att bebis inte ens är 4månader. Hon kan verkligen sin sak Betty.

  2. Håller med fullt ut. Kört wendler i 12 veckor (startade på riktigt låga vikter för mig räknat) och det har varit toppen. Behöver inte tänka bara göra. Nu måste jag köpa mer vikter 😄
    Kör hårt!

  3. En fantastisk dag!!!! men mina minnen från den är inte lika tydliga som dina… Var det möjlksyrachocken som slog ut minnesfunktionen på slutet tro?

  4. Låter som en toppendag! Var alldelesf ör länge sedan jag var hos Betty. Vad va det för dag ni bokat? eller något ihopsytt för dig/er?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.