Lagd platta ligger

När Beatatjata goes kroppsarbetare gör hon det med besked! Jag har inte återhämtat mig än och är tacksam för vår överenskommelse om ”ett hemmaprojekt om året” eftersom vi behöver ett helt år för att hämta oss, både fysiskt och mentalt. Tack o lov för det fantastiska vädret som ändå gjorde utomhusarbetet betydligt trevligare, och tack också för appar man kan lyssna på böcker i, så att jag kunde klämma in lite lyssningsläsning bland spadtagen.

Mina muskler har lyft allt detta! (Eller okej, hälften. Eller kanske snarare 40%…)

Femton ton sand och jord grävde vi ur. För hand. Det tog ungefär tio timmar för två personer, ifall någon är sugen på att testa själv. Sedan fyllde vi på med tretton ton grus (som vi tack och lov fick levererat till garageuppfarten så att vi bara behövde spada det några meter). Två ton sättsand också (som vi åkte och spadade ur själv på grustaget i tio släpkärrevändor). Och så ett par hundra tjugokilosplattor som först lyftes undan, sedan lyftes runt för att tvättas ordentligt och sedan lyftes tillbaka på det nya underlaget.

Inte den sortens padda jag helst sysselsätter mig med.

Nu är det nästan klart. Lite kantplattor som ska delas och läggas på plats och så kontinuerlig fogning under några veckor. Vi är mycket stolta över vår insats. Våra kroppar är mycket förgrömmade på oss.

Lagd platta ligger

Fyra dagar stenhårt arbete (för min del, Barnafadern fick fortsätta ett par dagar) följt av stenhårt kontorsarbete och kurs och barnens aktiviteter och så råkade vi visst köpa en ny bil också och så insåg jag att det är Eurovisionvecka och det har jag missat helt och VAD HÄNDE MED MAJ?? och snart är det jul.

Andas. Andas…

2 reaktioner på ”Lagd platta ligger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.